„Fietsen” – adică biciclit. Ciudat, nu-i așa? Noi nu avem verbul acesta, românește este „a merge cu bicicleta”, belgienii însă-l au. Bine, eu, Adi și băieții facem tot felul de combinații româno-olandeze, pe care doar noi le pricepem (clopăcit, fițălit etc.).
Ieri Adi a avut o idee foarte bună. Biciclitul. Fițălitul. N-am crezut că poate fi atât de eliberator să te dai cu bicicleta. Dar a fost. O experiență repetabilă cu siguranță. Deși acum mă dor picioarele „de numa’-numa’”, a meritat. Fiecare pedală. Fiecare kilometru.
Am trecut pe lângă un copac înflorit iar o pală de vânt m-a învăluit într-o ninsoare de petale albe; și-am zâmbit.
Am privit spre cer și-am văzut curcubeul din jurul soarelui; și-am fost fericită.
Am privit apusul și-am văzut luna răsărind; și-am fost liniștită.
Am ascultat un marinar bătrân povestind; și-am fost împăcată. Că-n timpul în care l-am ascultat și-a uitat durerea. Și-a amintit doar sunetul valurilor, liniștea mării și stelele nopții.
Ce fain ar fi să putem uniformiza zilele, să le compensăm cumva. Să putem lua din alaltăieri și să punem în mâine, să alegem din poimâine și să adăugăm în ieri. Să luăm o bucată din bucuria de azi și s-o amestecăm în tristețea de alaltăieri.
De fapt ieri, fițălindu-mă, asta am și simțit. Că am compensat cumva tristețea de alaltăieri. Că s-au egalizat trăirile. S-au compensat emoțiile. Și că indiferent ce se întâmplă, viața merge mai departe. Iar când înțelegem și acceptăm asta, ni se ușurează calea. Este suficient să fim. Când simpla ta prezență luminează privirea unui singur om, e destul.
Așa că fiți. Pentru o singură persoană. Sau pentru mai multe, nu contează. Contează doar să fiți. Acolo unde este nevoie, și când.
Cu drag și cu iubire,
Aprilie 23, 2018
P. S. Și să vă bicicliți când aveți ocazia, că-i fain de tăt!
Fragment.
Cărțile mele le găsiți aici
https://www.sionoeditura.com/product/eu-si-atat/
https://www.sionoeditura.com/…/traieste-iubeste-si-taci/
și aici
https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu
și-n următoarele librării:
Eminescu- București
Gaudeamus- Cluj
La două bufnițe – Timișoara
Junimea & Casa Cărții – Iași
Elstar – Câmpina
Șt O Iosif – Brașov & Libris
Prăvălia cu cărți – Constanța
Aida – Drobeta-Turnu Severin
și alte librării independente din țară.
PLUS rețelele naționale:
Alexandria
Cărturești
Humanitas
CLB – București
Mulțumesc!
Copyright © 2017-2023 Aura B. Lupu

Donație
Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!
€10,00
Celor din România mi se pare că le este interzisă o ieșire de acest fel, din păcate. O măsură extremă, de prisos pentru un om normal care prin plimbare înțelege să ia contact doar cu natura, însă utilă pentru cei care se adună laolaltă expunându-se riscului inutil. Cum nu puteau separa pe unii de alții, oficialitățile au generalizat și le-au interzis tuturor. „Paza bună trece primejdia rea” parcă așa era o vorbă pe la noi.
Fiindcă am zis laolaltă… Să nu uit să vă zic și vouă (în caz că n-ați fi aflat deja)… Diseară la ora 21.00 (după ora din România) toți ortodocșii vom zice Tatăl nostru împreună. Să ne ajute Dumnezeu!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Mulțumesc, Condei!
Și Tatăl Nostru, și Născătoarea și Crezul.
Doamne ajută!
🙏💙
ApreciazăApreciază
Felicitări! Dovedești tot mai mult că ești o mare luptătoare, că ai talent nativ, că ești sinceră cu tine însuți și cu noi, cititorii tăi. Simplitatea abordării tale, dă greutate cuvintelor scrise!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc frumos!
ApreciazăApreciază