TRE

Fix despre ceea ce scriam io în 08/05/2019.  

Buuuun. De dexofiere v-am scris. Articolul îl găsiți aici 
https://aurablupu.com/2019/03/03/cură-de-detoxifiere/
De cum să respirați corect, la fel. Uite și articolul ăla: 
https://aurablupu.com/2019/03/10/just-breathe/
No, amu hai să trecem la nivelul următor. 😉
La exerciții. Exercițiile de eliberare a tensiunii și a traumelor – TRE – sunt o serie simplă de exerciții ce ajută și susțin corpul în eliberarea tiparelor de stres, tensiune și traumă. Ele activează reflexul natural de tremur (sau vibrație) al organismului, vibrație care deblochează tensiunea musculară și calmează sistemul nervos într-un mod profund. Când acest mecanism de vibrație este pornit într-un mediu de siguranță și confort, corpul este încurajat să se întoarcă la starea lui naturală de armonie și homeostază, din interior către exterior, stare a cărei durată crește pe măsură ce practica este însușită corespunzător.
Iar practicarea regulată a acestor exerciții este o unealtă naturală de auto-reglare și auto-refacere a organismului. Aceste exerciții sunt recomandate atât pentru cei care sunt afectați de stresul cotidian (și cred că intrăm cam toți în oala asta, nu? 🤪) dar și pentru cei care au trecut prin evenimente traumatice: accidente, moartea cuiva drag, o boală gravă, cataclisme, ș.a.m.d.
Așa cum am scris mai sus, sunt exerciții simple, pentru a le înțelege trebuie doar să ne gândim la ce simțim când ne aflăm în pericol. La stres, anxietate sau traumă, care este reacția de bază? Inconștient ne încordăm, nu? Ne contractăm pentru a ne apăra, proteja de pericolul iminent. Când cineva ridică mâna să lovească, cel atacat ce face? Se strânge, nu? Își pregătește corpul de impact. 😖Când un părinte țipă, urlă la un copil, ce face acesta? Se chircește, strânge ochii, își astupă urechile… Se protejează de atac… 😪
Hai să vă dau exemplul unui pui de căprioară dintr-o poieniță, ce paște liniștit dar s-a cam depărtat de mămicuța lui. Și apare leul pregătit să-l pape. Se repede la el însă în ultima secundă apare mama-căprioară și-o papă pe ea, iar puiul scapă, fugind în pădure. Ce face imediat? Începe și tremură din toate încheieturile lui, sărăcuțu’. Eliberează trauma, stresul, frica, spaima acumulată.
No exact asta fac exercițiile astea, eliberează tot ce-am acumulat noi până acum, (palmele ridicate, țipetele auzite, certurile, atacurile leilor, adică) pentru că fără să ne dăm seama, după încordarea din fața unei situații stresante, traumatice, noi n-am lăsat să iasă tensiunea, ci am acumulat-o în noi. Da, din păcate, „evoluați” cum suntem, după câte-o ceartă zdravănă cu șeful nu ne dăm voie, nu ne permitem să ne apucăm de tremurat, din contră, încercăm să părem neafectați. Cel mult fugim la baie și tragem un plâns…
De mici ne învață că – vezi Doamne! – ăsta-i un semn de slăbiciune și trebuie să fim tari, puternici! O laie-mălaie pentru că uite-așa ne îmbolnăvim, de fapt. Când îți vine să plângi, plângi, când îți vine să țipi, țipă! Ai scăpat ca prin urechile acului de-o mașină ce-a trecut în trombă pe lângă tine și tu, să nu te faci de rușine, mergi înainte ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat? NU. Pune-te jos și lasă-te să tremuri de spaimă, lasă să-ți clănțăne dinții din gură și eliberează-te!
Cu siguranță avem zi de zi împrejurări stresante pe care nici nu le mai observăm dar ajungem să ne simțim înțepeniți, crispați, cu dureri de spate și musculare, cu dureri de cap și spasme, cu insomnii și atacuri de panică, etc. Oare de ce? Tot stresul acumulat noi nu mai știm (în mod natural!) să-l eliberăm.
No asta fac exercițiile astea.Te duc înapoi la starea ta naturală, de pui de căprioară ce-a scăpat ca prin minune din fălcile leului și te fac să tremuri până scapi de tot ce-ai strâns în tine: toată frică aia mare, tot stresul și traumele prin care ai trecut „puternic și neînfricat” da’ ajuns acum bolnav…
Sunt necesare minim 5 sesiuni asistate, pentru a putea învăța bazele acestui proces și pentru a putea folosi apoi TRE singuri.
M-ați întrebat dacă se pot face și on-line însă io nu recomand.
E nevoie să te asiste cineva specializat până îți însușești tehnica corect. E chestie de respirație pe care n-ai cum s-o controlezi on-line. E chestie de poziție, unghiuri, pe care nu poți să le corectezi pe un ecran, e nevoie să fii lângă persoana respectivă s-o ghidezi.
Dar cu siguranță merită efortul (măcar de 5x ) până când înveți tehnica. Zic și io.
După primele două articole menționate la-nceput, mi-ați scris că ceea ce vă împărtășesc valorează o avere, că sunt informații pentru care alții plătesc bani grei. Știu. Și eu am plătit la fel ca să învăț toate acestea. 😉
Io vi le ofer cu drag și cu iubire, cei care vor sa le învețe, va aștept cu mesaje în privat. Cei care vor să doar contribuie la pușculiță, au la dispoziție pe site-ul meu https://aurablupu.com/ butonul „donează un euro”. Atât.
Vă mulțumesc.
🙏🙏🙏
Să vă fie de – și cu – folos.
Cu drag și  iubire,

Aura B. Lupu

08/05/2019

 

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

5 gânduri despre „TRE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.