Impresii

Aura Lupu (născută Boroș), a terminat liceul de filologie-istorie „Ady Șincai” din Cluj-Napoca, promoția 1988-1989, a absolvit cursurile școlii de masaj și reflexologie din Belgia. E mamă și soție împlinită. Pe pagina de blog a autoarei am găsit următoarele idei ce m-au sensibilizat. De ce? Deoarece am avut și eu un vis similar, ce-i drept al meu încă nu s-a realizat; deci, ”Visul meu de când eram copil a fost să scriu o carte. S-o țin în mâini, să miroasă a nou, a proaspăt tipărit; a cerneală abia uscată…”, și i-a reușit, meritați laude! Deci, eu de la blog, din dărnicia unei prietene am făcut rost de carte, și poftim, m-am lipit de ea, am citit-o dintr-o răsuflare. Cartea ”Trăirile Aurei” este mai mult decât un conținut obișnuit, e ceva ce vine din suflet, o lectură trăită, simțită și relatată cursiv și fără retușuri. Cartea în sine e o descărcare de emoții, trăiri, stări ale sufletului și momente mai sumbre, doar o viață are omul și în ea e cu de toate, ca la oricine. Autoarea este o adevărată povestitoare care mi-a intrat în suflet, scrie despre ce îmi place mie, spune lucrurilor pe nume și trece peste, o curajoasă, n-am ce zice, respect! Și cu sinceritate nu aș vrea să redau ce-i în carte, din stimă pentru autoare și munca ei, în schimb aș putea sublinia ideea că cartea e profunzimea unei experiențe, e dincolo de ceea ce încercăm să mascăm; în unele povestioare veți găsi expresia în care autoarea subliniază că ”a fi sub măști e obositor”. Cartea asta respiră a om, a viață, chiar dacă multe din titluri sau mai zis, multe idei s-au mai dezvoltat, uite, aici autoarea a fost originală, le-a reda cu limbaj simplist și fără frică, direct și cu dârzenie, că doar ne-am săturat de atâta roz și povești, vrem viață, vrem adevăruri, iar autoarea nu a dezamăgit. În final aș vrea să adaug că ceea ce face autoarea merită promovare, susținere și încurajare, nu e ușor să ajungi acolo unde sunt deja clișee și limitări, ea, Aura Lupu, a distrus cochiliile în care se află mulți dintre noi, a plâns și s-a ridicat, a fost dureros dar nu a cedat, pentru acest fapt merită să-i fie dată mai departe cartea, munca ce ne face să fim diferiți de ceilalți! Pentru cei cărora le-am stârnit interesul, lectură plăcută! Cristina Apostol https://vorbepentrusufletblog.wordpress.com/

Aura Bontea  — simţindu-se binecuvântată cu Aura Lupu.
25/11/2018

„Și a ajuns… și nu îmi încăpeam în piele de bucurie și entuziasm (prima data când am primit un așa cadou, în așa circumstanțe). Evident că în seara în care am primit cartea, m-am și apucat de citit. Aș fi putut liniștită să o termin pe nerăsuflate, atât de tare te prinde, atât de mult te face să simți, să trăiești tot ce e scris acolo în ea. Râzi și plângi alături de cea care, atât de frumos și-a pus sufletul cu toate cămăruțele și cotloanele lui cele mai ascunse (uneori chiar și de ea însăși), pe tavă, la lumină completă, pentru noi cei care o citim… Te cufundă în melancolie, te face să visezi și în același timp te ține cu picioarele pe pământ, într-un mare fel. Dar am ales să citesc doar câteva pagini în ziua respectivă… De ce? Pentru că la fiecare scriere a ei, la fiecare pagină, am simțit să fac o pauză și să traiesc, să simt tot ce citeam acolo. Și cam la fiecare pagină conștientizam câte ceva… lucruri simple, aparent banale, dar de care uit atât de des… și care sunt atât de importante pentru sufletul meu… Așa că am ales să fac altfel; în fiecare seară, înainte de culcare, citesc două trei pagini… e ca și atunci când îți spui rugăciunea și pleci la culcare mult mai liniștit, mult mai împăcat, mult mai încrezător în ceea ce urmează, mult mai ușurat de griji… cam asta simt eu în fiecare seară de când a ajuns această carte la mine… liniște în suflet cu fiecare pagină citită, bucurie, entuziasm și poftă de viață, empatie pentru cei din jur, iubire pentru oameni, viață și Univers, împăcare cu situații mai puțin plăcute… Mulțumesc minunată doamnă, pentru carte, pentru ocazia de a te cunoaște, pentru ce inspiri și ce ne faci să trăim, pentru emoțiile dăruite prin scrierile tale. TE PUP DE NU TE VEZI!”.

Silvia Gurău  recomandă Aura B. Lupu.

15 August

„Frumusețea cuvântului ușor scris, pe înțelesul tuturor, este o plăcere să o parcurgi. Mulțumesc de invitație, Aura!”

 

*************************************************************************************„Ea și atât… după cum sugerează și numele Aura sunt mândră că în drumul meu ai apărut Tu, fiecare are în viață persoane de „referință”, așa numiții „ghizi spirituali”. Tu ești un suflet drag mie poate pentru că cine se aseamănă se adună sau trebuia să se întâlnească. Mulțumesc pentru inspirație.
Nu ți-am oferit steluțe aici pentru că tu ești o stea unică…”

Anca Socaciu M-08.11.2018

********************************************************************************

Ești un coach extraordinar Aura și acum și o scriitoare super, super faină. Îți doresc mult succes pe drumul ales de tine. Sunt onorată să faci parte din realitatea mea. Te iubesc.

 

**********************************************************************************

O iubesc când îi citesc articolele de nu mai pot. În multe dintre ele (cele legate de locul natal… învățămintele primite de la părinți…) mă regăsesc. Sunt spuse clar, frumos, cu simțul umorului, pe înțelesul tuturor. FELICITĂRI !!! Abia aștept următoarele postări!
Te iubesc, te stimez, te admir Aura Lupu!!!

*************************************************************************************

O persoană minunată care își deschide sufletul în fața noastră și cât adevăr există în cuvintele ei, exprimă experiența vieții cu bune și cu rele, cu pururi adevăruri. Felicitări pentru toate postările!.    

***********************************************************************************

Geanina Corina O carte care te face să nu o lași până nu o termini, o carte pe care o trăiești. Sunteți minunată! 

*******************************************************************************

Eugenia Simona Jurjiu :

„Spontană? Nu! Genială! Draga mea Aura, tu nu știi să scrii. Tu știi să povestești, frumos, real, simplu, fără exagerări, și nici de SF nu am dat până acum. Te urmăresc cu drag și plăcere! Ai multe de oferit și noi suntem aici! 😘

********************************************************************************

Cezara Sorescu

„Ești atât de pură și sinceră în relatările tale. Îți savurez fiecare articol. Nu te cunosc personal, dar te simt atât de aproape… Felicitări pentru modul în care reușești să scrii sentimente. Mult succes!”.

*******************************************************************************

Andra Boroș :

„Un vis care ajunge realitate e întotdeauna ceva frumos! Mă mândresc cu așa o mătușică care reușește să stârnească în cine citește o grămadă de sentimente, care mai de care mai puternice, care te fac să plângi și să râzi în același timp. Verși lacrimi care la un moment dat nu știi de unde vin, din cauza unor emoții stârnite de niște vorbe spuse din suflet. Mulțumim!😘😘😘”

***********************************************************************************

Coralia Popa:

„Să nu te oprești din ce ai început! E frumos, curat și din suflet. Numele tău a fost bine ales. Radiezi. Mă bucur că te-am regăsit.”

*********************************************************************************

Claudia Nyerjak : „Nu-ți pierzi nicio clipă hazul cu care m-ai fermecat  Uite, eu, prin natura meseriei mele sunt atentă la ortografie și punctuație, însă nu în halul ăla în care să fac o observație unui necunoscut. Ceea ce m-a uimit la tine din prima ,,citire” a fost chiar faptul că scrii impecabil, cu toate că graiul nostru ardelenesc are un plus de dificultate în ceea ce privește ortografia.”

*********************************************************************************

Raluca Teodora:

„Pot să îmi permit să vă întreb de cât timp scrieți? Nu de alta, dar cartea dumneavoastră e ceva ce rar vezi, mai ales pe Wattpad unde scriitorii sunt cam de vârsta mea. A fost minunat ceea ce am citit, primul capitol al cărții. Aveți o profunzime aparte și un discurs mișcător, ce te face să uiți de acele câteva exprimări la care ai cam strâmbat din nas. Cu siguranță ar trebui să fiți pe rafturile librăriilor, dacă asta nu se întâmplă deja.
Dacă ar fi să vă dau un sfat, acela ar fi să schimbați coperta căci nu se pretează la o asemenea scriere. Pe acest grup sunt foarte multe persoane care se ocupă cu așa ceva, persoane printre care mă număr.
Trebuie să spun și că ador titlul 
Mult succes în continuare!”.

*********************************************************************************

„Deschizi o carte nouă, citești, intri într-o lume de idei și te simți alt om. Lucruri la care nu te gândeai îți vin în minte.
Să fie de vină sinceritatea autoarei?
Inteligența?
Dăruirea de sine?
Am băut și eu apă din Someș…
Aș mai bea.”

Andreivladimir Petreus 

11 Mai

******************************************************************************

„Trăirile Aurei” au ajuns într-un final și la Ideal Contour.
Mulțumesc d-nei Rozica Lemnaru pentru ajutorul acordat de a intra în posesia acestei minunate cărți și pe autoarea Aura Lupu o aștept cu drag pentru un autograf!
Ideal Contour Turnhout

**********************************************************************************

„Recomand această carte ! 😍❤️
O carte în care te regăsești în cel puțin una dintre pagini ..🙈
Carina Bokor

***********************************************************************************

„Neața bună, suflet drag. Mulțumesc din suflet pentru carte!!! Mă regăsesc în toate povestirile. De aseară am devorat aproape jumătate. Și cred că…. cândva te voi vizita.”
Cozma Doinita

*********************************************************************************

„Bună Aura, gata de citit din ziua de când am luat-o. Frumos scris, totul sincer și real. Aștept continuarea! Cel mai mic cititor al tău 😇Minunea doi a mea 🤗„.
 – cu Gabi Tibichi

„Da, atât am de spus JOS PĂLĂRIA. Respect și să scrieți mereu. Mai am cred că vreo 20 de pagini și o termin. M-a plimbat din copilărie și până în prezent. Concluzia: nimic nu este întâmplător în viața. Vă pup și vă îmbrățișez cu drag.”
Loredana Lory

************************************************************************************

„Am ajuns rapid la 22, dar mă opresc pentru că vreau să nu se termine… între timp e cu: „Bine bine da’ noi ce mâncăm?”.
Îți mulțumesc! Te pup de nu te vezi! Succeeees!😘😘
 Carmen Ioana

************************************************************************************

„Surpriză!!! Mă bucur nespus de mult că am fost pentru puțin inspirația ta. Nu mă așteptam să publici această postare!!! M-ai emoționat până la lacrimi!!! Dumnezeu ți-a dat acest har!!! Se vede cât suflet ai pus în a scrie aceasta carte!!! Te felicit pentru că nu ai renunțat și visul tău s-a împlinit!!! Rămâi aceeași femeie plină de pasiune!!! Îți doresc mult succes!!!😘❤️💐

 Adriana Mihoc

*************************************************************************************

„Mai am puțin, impresionantă, cei plecați și dezrădăcinați am trăit pe viu aceleași situații și sentimente, mă bucur că le-ai deschis ochii și celor de acasă. Revin cu full review la sfârșit, sunt sigur că la noapte o termin!”
Adi Muresan

****************************************************************************

Nadia Maria Muresan Exact asa e cartea:durere, curaj, voința și nu în ultimul rând minune.Minunea de a trăi efectiv un vis împlinit.Te pup Aura Lupu.

****************************************************************************

Iordache Angela  recomandă Aura B. Lupu.

Dragă Aura Lupu, ieri am primit cartea de la tine și astăzi am citit-o. Am râs, am plâns, așa fac la cărțile de suflet! Îmi place mult felul în care povestești, felul în care îți exprimi punctul de vedere, nu pot decât să te felicit din inimă. Aștept cu nerăbdare să citesc următoarea ta carte!🤗😘 2 decembrie 2018

***********************************************************************************

 

Kovari Torok Maria Babi Oamenilor le place scriitura ta,esti sincera si ff talentata! Ma bucur pentru succesul tau si sunt f mandra de tine! Pup!59456907_332412807419594_4853277078423863296_n59391458_279164312961493_3948202743306387456_n

Trairile Aurei II60010574_10214858831812964_5629148467881312256_o

 

*************************************************************************************

„Draga mea Aura,
Mi-am dorit foarte mult să ajung în posesia cărții tale și s-a întâmplat. Frumos este să-ți spun și impresia, nu să fac ca ăia care se văd cu ,,sacii în căruță”.
Mi-a plăcut foarte mult simplitatea cu care scrii. Lucrurile simple sunt cele mai frumoase dar din snobism din ce în ce mai rare. Credeam că sunt o ciudată pentru că mi se face tare dor de mirosul plapumei care a stat toată ziua în ger, de mirosul fructelor toamna, în camera bună a bunicii, de mirosul ierbii după coasă… Off!!! sunt atâtea doruri și din păcate cu unele nu mai mă pot regăsi. 😞
Să știi că m-am regăsit foarte mult în persoana ta și avem multe lucruri în comun, chiar și un câine. 🙂
Mă bucur că te-am cunoscut și îți mulțumesc că-mi faci zilele frumoase prin ceea ce scrii!
O zi bună să ai!”.

 Roxana Adina Bociu. 14 iunie 2018

*********************************************************************************

„Stimată doamnă AURA ,
Am rămas uimit citind scurta prezentare. Am parcurs-o de vreo zece ori! În fața dumneavoastră ne plecăm cu tot respectul. Meritați! Mi-ați produs o bucurie enormă! Cuvintele mi-au intrat direct la inimă. Mi-am dat seama că aveți darul scrisului. Să-i mulțumiți lui Dumnezeu cât de des puteți! De-am folosi toți asemenea cuvinte cred că s-ar împlini cuvintele lui Papa IOAN PAUL al 2 – lea : „Internetul este o binefacere dată de Dumnezeu Omenirii! „. Mă opresc aici. Mă simt mândru că existați doamnă AURA! Sănătate și toate cele bune !” – Nicolae Ioan Panduru.

****************************************************************************

„E o plăcere să te cunosc din ceea ce așterni pe pagină, dragă Aura. Cu talent, cu emoție, cu drag de cititorul tău. Și se transmite până departe, în suflete! Ai descoperit lumina, mergi prin ea! Și crează urme ale pașilor tai! Mult succes!” – MARCELA DORINA SERBAN.

*********************************************************************************

„Atât de autentică… atinge exact unde trebuie, exact în locurile care ne dor sau ne apasă, dar pe care încercăm să le mascăm sau să le dăm uitării din teama de a le înfrunta… e extraordinară!!!”.

************************************************************************************

 

„Aura dragă, sunt așa de fericită să te descopăr și altfel. Îți simt durerea în fiecare propoziție dar mai ales spiritul ăla de copil care, cu orice preț, se bucură. Și asa de tare te înțeleg! De aceea plâng și râd în același timp. Să te țină Dumnezeu sănătoasă. Pentru mine ești dovada vie că se poate, că nu există limită, că trebuie să deschizi ochii, sufletul și mintea, să întinzi mâna și să iei tot ce-ți dorești. Ești absolut minunată!”.

Oana Avram  11.10.2018

*************************************************************************************

„Ce bucurie când întâlnești astfel de oameni, în lumea aceasta în care suntem din ce în ce mai însingurați, mai preocupați de „a avea” și nu de „a fi”, „a bucura”, „a dărui”.

Aura face parte din acei oameni care dăruiesc. Dăruiește, fără cântar, din bogăția sufletului sau, din experiența de emigrant. Și aceea, născută tot din dorința de a dărui – o viață mai bună celor dragi.

O carte citită când cu zâmbetul pe buze, când cu lacrimi în ochi. La sfârșitul căreia înalți capul și spui, plin de optimism, la fel ca Scarlett O’Hara: „Și mâine este o zi!”.
O carte care îmbogățește! Felicitări, dragă Aura Lupu!”
#TrairileAurei
Mihaela Popescu

**********************************************************************************

„Tare fain scrie Aura Lupu. Eu i-am descoperit blogul și pagina Fb. de curând, dar mi se pare ca „o gură de aer proaspăt”. Scrie simplu, din suflet, și asta mi se pare minunat.

Răsfoiți site-ul ei, uneori veți rade, alteori vă va pune pe gânduri… Dă dovadă de curaj, chiar și când își arată slăbiciunile… Mânuiește cuvintele așa de frumos…”

**********************************************************************************

 

„Bună seara, Aura!
Am câteva zile de când te urmăresc și te citesc cu drag și interes.
Îmi plac subiectele abordate și mai mult decât atât consider că sunt captivante și reale.
Ceea ce apreciez la tine este modul în care prezinți articolele: pe șleau!… Sinceră să fiu apreciez, nu vezi prea des bloguri de genul acesta.”  Catalina.

******************************************************************************

,,Lupu”-n mai toate fabulele are o ,,aură” benefică, doar în ,,Capra cu trei iezi” a lu’ Creanga humulesteanu’ și în proverbe își schimbă păru’, da’ năravu’ ba. Năravul ăsta frumos de-a scrie și mai ales de a scrie frumos, nu e de schimbat, ci dimpotrivă, ar trebui să se ia și la alții, căci, ,,scripta manet” ziceau mai demult strămoșii care ne-au altoit, ,,verba volant”. Urez Domniei Tale o seară cu liniște.” Enache.

***************************************************************************

„Of Doamne, mă regăsesc în toate poveștile tale! Aura, nu ești cumva dublura mea?”
Veta.

***************************************************************************

„Ce impresii Aura… că mă abțin să nu plâng…

Mă regăsesc în fiecare literă… ai pus punctul pe „I” pentru mulți și multe dintre noi”.  
#selfiecartea
 – cu Ioana Gilca
******************************************************************************
„O carte pe care o recomand. Este imposibil să nu te regăsești măcar într-una din povestiri. Eu m-am regăsit în mai multe dar aceasta mi se potrivește ca o mănușă. Îți mulțumesc Aura Lupu și aștept următoarele cărți. 😘💖❤️.”
Rozica Lemnaru
*******************************************************************************

#aurablupu „Ce fain ai scris, te unge la suflet. Mulțumesc!”—Simona Tudor!

*********************************************************************************

„Mulțumesc Aura pentru carte. Simplitatea cuvintelor ordonate cu umorul tipic ardelenesc, duritatea sentimentelor sau comparația popoarelor – toate ne sunt cunoscute dar nu am reușit să le povestim așa frumos cum o faci tu. 😉🙏🏻 Petru Grama 

*********************************************************************************

„Nu mă pot opri din citit! Ești foarte bună! Cred că toate ne regăsim cumva în această superbă carte!”
Calina Homonoiu!
#selfiecartea

***********************************************************************************

„Aura, cartea ta a călătorit peste mări și țări, întâi în Phoenix și de acolo pe coasta Atlanticului, taman în Virginia Beach la statuia lui Neptun. Ai darul scrisului și nu numai, îți mulțumesc din suflet pentru bucuria de a te citi și a învăța de la tine. Te îmbrățișez cu mult drag de departe!” #aurablupu#selfiecartea
 Nicoleta Taylor

*************************************************************************************

„Mulțumesc mult pentru cartea aceasta minunată, prin ea putem învăța că în viață trebuie să luptăm pentru ce ne dorim! ❤️❤️Este absolut minunată și felicitări! ❤️❤️
Eliza Chis
#selfiecartea

***********************************************************************************

„Aura Lupu, ești foarte pricepută în a pune pe hârtie în cele mai mici detalii și în cuvinte simple cele mai fine stări. Este o adevărată artă iar tu o stăpânești. Felicitări! M-am regăsit în multe din stările tale, pe unele încă le aștept, cu altele încă mă lupt. Te admir, îți doresc muuultă inspirație în continuare și ne vedem la lansarea de carte, la Arad.”

Medan Violeta Maria

***********************************************************************************

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.