„Miserupist”

Nu mai lăsați pe nimeni să vă conducă viața și să vă spună ce să faceți! Nici pe mama, nici pe tata, nici pe bărbat sau pe nevastă, nici pe profesori, nici pe șefi, nici pe prieteni, pe NIMENI! Sună radical și chiar e. Dar de fiecare dată când cedați din puterea personală altcuiva, vă pierdeți din suflet. Scânteia aia divină din voi se micșorează. Lăsați-o, bre, să ardă cu vălvătaie și cu putere, n-o mai reduceți la un amărât de pâlpâit. Că știți care e riscul când de-abia mai pâlpâie? Se poate stinge la orice adiere și gata, s-a dus. No, și-apoi să vezi muncă de Sisif să-ncerci s-o reaprinzi!

De fiecare dată când am făcut cum și ce vor alții am dat-o-n bară! Bine, am dat-o-n bară și făcând ce-au vrut mușchii mei da’ măcar am fost împăcată cu gândul „capu’ face, curu’ trage„. 😜 Chestia e c-avem prea puțin timp  să ne permitem să facem ce NU vrem. Viața asta-i mult prea scurtă ca să ascultăm de alții și nu de noi. Și decât să murim cu regrete, mai bine dăm colțu’ împăcați și fericiți. C-am trăit viața așa cum am vrut noi. C-am făcut ce ne-a trăsnit nouă prin tărtăcuță și ne-am urmat instinctul. Ce nu-i infailibil, evident, că mai poate da rateuri, da’ măcar îs rateurile noastre, nu ale altora!

Când faci pe placul celorlați nu-i ok. Când încerci să mulțumești pe toată lumea, nici așa. Iar când pe primul loc îi așezi pe alții, iar pe tine te lași la urmă, păi codaș o să rămâi toată viața! Nu spun că-i simplu, nu spun că e ușor. Da’ merită. Devii „miserupist”. Și știți ce fain îi?

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

07/05/2019

Fragment din „Trăirile Aurei 2”. Cartea o găsiți în librăria St. O. Iosif, din Brașov și pe site-ul editurii LIBRIS. Mulțumesc!

https://www.libris.ro/trairile-aurei-vol-2-aura-b-lupu-LIB978-606-029-131-2–p13043428.html

 

 

 

 

16 gânduri despre „„Miserupist”

  1. Unii chiar au nevoie sa fie condusi de cineva… sunt prea slabi sa ia decizii, asa ca lasa pe altii sa le ia in locul lor.
    Si ar mai fi teama de singuratate. Poti ajunge usor marginalizat, ca Miserupist.
    Apropo, femininul e Miserupista? Doar incearca sa-l spui de mai multe ori repede, repede
    😂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.