La 18 ani

Ce mult mi-au plăcut răspunsurile voastre la exercițiul ăsta de imaginație, “Dacă te-ai putea întoarce în timp, la 18 ani, ce ți-ai spune?”. Au fost niște răspunsuri ce mi-au făcut pielea de găină, sunteți minunați și extraordinari, măi oameni buni!

Dar acum hai să răspund și eu, că așa se cade, nu?

Io în primul rând aș lua-o pe Aura aia în brațe și-aș ține-o strâns-strâns, până aș simți că mă contopesc cu ea. Apoi i-aș șopti la ureche “Te iubesc, fătuchiță!” și-aș privi-o adânc, în ochii ăia naivi, curați și verzi, și i-aș zâmbi. Aș lua-o de mână și-aș duce-o la cireșul ei, din “fundu’ gredinii” (fără cocoțat în el, că acum nu mai e cine!) și așezate-n iarbă, sub ramurile lui, i-aș spune că-i extraordinară, că-i frumoasă, că-i o Aură unică și veritabilă cum alta-n lume nu-i. Să nu creadă pe nimeni și nimic altceva, să aibă încredere în ea, să-și urmeze toate visurile dar să nu mai fie tutulucă și să nu se mai mărite la 21 de ani. Să nu creadă că inima ei sfâșiată, atât de devreme, nu se va repara, ci să știe că, din contră, va deveni mai puternică, mai plină de iubire. Să nu se mai simtă vinovată de nimic și să nu se mai mulțumească cu puțin.

Iar pe brunetul pe care-l va vedea coborând niște trepte, să-l oprească și să vorbească cu el. Atât.

Și-aș pleca împăcată, știind că a aflat tot ce trebuia să știe, la 18 ani…

Cu drag și cu iubire,

Aura.

25/07/2020

P.S. A, da, i-aș mai spune să-și urmeze (musai!) pasiunea pentru scris.

(Poza nu-i de la 18 ani, ci de la încă vreo 10 în plus, da’ alta n-am găsit rapid) 😁

25 de gânduri despre „La 18 ani

 1. Frumoasă întâlnire! Deci ai voie să te atingi? 🙂 În filmele S.F. care tratau ideea asta de întoarcere în timp, știu că era interzis contactul fizic cu tine, cel de dinainte. Ei! Glumeam din cauza emoției… Mă sensibilizez extraordinar de la o vreme, din orice. Și văd că am pierdut foarte multe pe aici… O grămadă de citit.
  Aura, zâmbetul tău e cam giocondin acolo în poză, pot să spun că îmi inspiră tristețe? Sau e numai starea mea?

  Apreciat de 3 persoane

 2. E bine că ai găsit un sfat bun pentru majoratul tău, deși eu zic că ai primit daruri atât de frumoase de la viață, încât au compensat pe deplin toate greutățile prin care ai trecut.
  În ce mă privește, nu aș socoti de cuviință să-mi schimb destinul cu vreo povață, să nu stric mai rău și ce am avut. Doar, dacă s-ar putea, să trăiesc mai intens bucuriile și să fiu mai tare în fața necazurilor. Multe împliniri în continuare, Aura!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Mulțumesc frumos, Petru! Ești înțelept, ca-ntotdeauna, io îs mai năvalnică și, cu tot cu darurile primite, aș vrea să schimb un pic, pe ici, pe colo… Pentru că multe daruri le-am plătit prea scump. Cea mai piperată ofertă a fost sănătatea. Și asta n-o mai pot răscumpăra.

   Apreciat de 1 persoană

 3. I-aș da întîlnire la Cheile Turzii și urcați pe o stîncă i-aș arăta împrejurul și i-aș spune Trăiește băiete!
  Doar atît. Nu zic că nu mi-am trăit trăielile, dar la cît am fost de hăituit nu mi-ar fi lipsit un îndemn, un sprijin.
  Mulțumesc!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Aurora sau Aura cea de la 18 ani!?
  I-aş spune să nu mai creadă orbeşte în oameni…sufletul unora este întunecat! Iar sufletul tău, fato, este precum apa din izvorul de sub stânca de pe pârâul Lupului! (nu este o aluzie!). Şi vor veni mulți să-ți sfâşâie sufletul, iar tu vei continua să crezi…
  Dar o cunosc prea bine, nu m-ar asculta…

  Apreciat de 2 persoane

 5. Aș fi foarte emoționată să mă reîntâlnesc la 18 ani. Cred că nici n-aș ști ce trebuie să-mi spun, naivitatea mea era dezarmantă. Poate câteva cuvinte de încurajare, în rest… știu că mă voi descurca și voi învăţa repede ce înseamnă să pleci din sânul familiei și să te descurci singură.
  Ce amintiri mi-ai trezit!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.