Prezență

Ultimele zile din martie au venit cu vânt, cerul s-a înnorat și temperatura a mai scăzut. Nu-i bai, natura tot frumoasă e. Pe lac ne-a întâmpinat o lebădă ce-a venit până lângă mal, ne-a studiat, noi am admirat-o, apoi a-nceput să facă scufundări. La căsuță am găsit un copac doborât de furtuna năprasnică de-acum o lună (cred), câteva narcise înflorite și urme de foc. Precis au fost pe-acolo tineri care-au petrecut. Noi ne-am bucurat de-o oră de liniște. De parcă ar fi vrut să ne dezmierde, a ieșit un pic și soarele. V-am tot îndemnat să ieșiți cât de des puteți afară, în natură, măcar o jumătate de oră pe zi, și mă repet. Pentru mine asta funcționează întotdeauna, capăt alt elan, îmi schimb starea, mă încarc. Dar ce mai este important, este să-ți golești mintea de orice. Să fii prezent. Să asculți, privești, miroși, să-ți folosești simțurile. Să respiri adânc, conștient. Natura te susține. Dar mai întâi trebuie să te conectezi la ea. Să lași grijile, gândurile, stresul deoparte. Și, măcar o jumătate de oră, să fii prezent complet. Cu mintea, trupul și inima.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

29/03/2022

6 gânduri despre „Prezență

  1. Azi am ca temă golitul minții… Grea operațiune, dar imperios necesară. Și tot astăzi, bifez cea mai ciudată zi, puțin spus a lunii, dar cred ca a ultimilor 5 ani (ca să merg cu mintea doar până acolo unde n-aș face greșeli). Trecuse iarna și nu am văzut zăpadă decât într-una din zilele alea când am fost în România, una dintre ele. Azi-noapte însă a nins. A trebuit să îmi curăț mașina când a fost nevoie să plec de acasă. Apoi a ieșit un soare și s-a topit. Și iar a nins. Soare din nou. Ninsoare, sfârșită apoi în grindină. Acum când scriu, a ieșit din nou un soare, că aș putea să-i zâmbesc tolănit afară, pe un șezlong. Însă gata, nu mă voi lăsa păcălit a nu știu câta oară! Se joacă vremea, ca și cuvintele care o descriu, soare-ninsoare 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Condei, la noi măcar a fost constant frig și cer înnorat. Ca noroc, zăpada n-a ținut, acum, când scriu, e sâmbătă și nu se mai vede nici urmă de ea. Păcat doar de magnoliile și copacii înfloriți.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.