Gelozie (iar)

Te îngrozește linia asta atât de subțire dintre viață și moarte. O femeie a fost ucisă, o educatoare din București, în vârstă de 48 de ani, principalul suspect fiind chiar soțul ei, gelos și violent (de parcă gelozia ar fi o scuză, ar explica fapta și comportamentul lui). Am mai scris și despre gelozie – https://aurablupu.com/2017/12/08/gelozie/ –, și despre abuz – https://aurablupu.com/2017/11/13/never-ever-again/ – și știu cum e. Parcă aud urletele lui: „Decât să fii a altuia, mai bine te omor! Nu poți fi a nimănui, decât A MEA!”. Iar femeia avea niște ochi atât de frumoși, ea era atât de frumoasă! Dar toată tristețea și disperarea ei, zădărnicia se citeau în ochii ei, pe când el zâmbește natural dintr-o poză, pare un om perfect normal. Asta te sperie, normalitatea lor, nu erau oameni abrutizați de alcool, de sărăcie, nu erau fără școală și fără minte. Aveau și două fete, destul de mari, iar una dintre ele avea și ea un ordin de restricție împotriva lui…

Îți dai seama de inutilitatea ordinelor de protecție pe care femeia le obținuse-n timp. Care protecție? Mă cutremur când îmi amintesc cât de aproape de nenorocire am fost și eu. Repet ce-am scris atunci, și despre gelozie, și despre abuz: încă de la primele semne, fugiți mâncând pământul, nu așteptați să se schimbe, nu sperați că va fi altfel. Deznodământul, din păcate, e unul singur. Ca să scapi cu viață, trebuie să ai noroc. Educatoarea din București n-a avut. Iar ceea ce-i îngrozitor, este că-n locul ei poate fi oricare altă femeie, o prietenă, o cunoștință, o soră, o verișoară, o mamă… oricine altcineva. Linia asta subțire dintre viață și moarte poate fi depășită tare ușor, o poți face tu, sau el…

Și pentru ce? Pentru o vilă, un trai decent, o căsnicie de fațadă, ca să ne creștem împreună copiii? De frică, de teamă de gura lumii? Sau din speranța că va fi mai bine, c-o să se schimbe? Că mie așa ceva nu poate să mi se întâmple, că mă iubește foarte tare și de aia e gelos?

Nu mai găsiți scuze, nu mai tărăgănați. Uite cum fiecare amânare, fiecare răzgândire, duce la același deznodământ.

S-o ierte bunul Dumnezeu!

Aura B. Lupu

17 august 2021

11 gânduri despre „Gelozie (iar)

  1. Ștef, io nu pot să mă uit nici măcar la un film în care-s scene cu așa ceva, reacția mea-i fizică, efectiv, dar trebuie scris, vorbit, anunțat, susținut, militat etc. pentru că uite cum se petrec drame sub ochii noștri, iar noi le ignorăm. Să dea Dumnezeu să auzim doar de bine!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Ai perfectă dreptate !
    Dacă toți am milita pentru astfel de cauze, cu siguranță s-ar mai diminua numărul acestor cazuri delicate.
    Mai ales lupta pentru dreptul la viață și libertate, trebuie validate, nu abuzate.
    Numai bine, Aura și mulțumesc pentru strigătul tău ! 🤗

    Apreciat de 1 persoană

 1. Offf , Aura ! Câte femei umblă pe stradă machiate ” strident ” tocmai pentru a-și ascunde vânătăile!! Offf , Doamne ! Câte femei trag de ele să țină o casă !
  Drame peste drame !
  Dumnezeu să ne lumineze și să ne călăuzească să putem striga , ajuta , ocroti atunci când e nevoie !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Știu, Dora, știu, de asta tot scriu despre asta. Știi ce-i frustrant? Bine, sunt multe, dar zilele trecute, când am scris articolul mi-am dat seama cât de mult m-a durut reacția familiei ex-ului, care trata problema ca fiind ceva normal sau se prefăcea că nu o vede. Păi io, acum, ca mamă, Doamne ferește să-l văd pe unul dintre feciorii mei că ar agresa-o în vreun fel pe prietena lui, să-i cânt tot lui în strună, că asta e, că în orice cuplu sunt discuții etc? Nici vorbă! Io i-aș zice fetei să plece în secunda doi! Iar asta trebuie să facă membrii familiei, vecinii, prietenii, colegii etc, să fie alături de victimă, nu s-o ponegrească tot pe ea, iar lui să-i caute scuze.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Și eu am un fecior, adolescent.
    L-am sfătuit să trateze fetele ca pe niște prințese. Că va fi cândva una specială și mai cu moț, sigur că va fi .
    Dar dacă aș vedea vreodată vreo răbufnire de violență ar fi vai de mama lui ! Și de pielicica lui !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.