zile speciale

Sunt niște zile speciale, cu lunații, alinieri, e bine să petrecem cât mai mult timp în liniște și pace, conectați cu mama natură.

Ieri mi-am făcut de cap. Mi-am împlinit o dorință veche, de a inspira adânc mirosul rufelor înghețate, pe care nu l-am mai adulmecat de când eram fată la mama acasă. Am întins hainele spălate afară, pe terasă, chițăind de bucurie când le-am simțit înțepenind; iar seara, când le-am băgat în casă, nu m-am mai săturat de mirosul lor. Îmi vine să le spăl pe toate, doar ca să păstrez mirosul ăsta unic, pe care nu-l mai găsesc nicăieri, Dacă aș fi chimist, ăsta-i parfumul pe care l-aș inventa, al rufelor spălate și înghețate pe sfoară, afară, în soarele iernii la -10 grade.

Am fost și în pădure, să caut ghiocei, (știți că de câțiva ani am găsit un loc special, o poieniță plină) https://aurablupu.com/2020/02/15/zile-perfecte/

dar de data asta nu i-am găsit. Oricum nu renunț, o să-i mai caut, știu că nu o să se lase ei înfrânți de-un strat de zăpadă, nu? Am alergat cu Max prin zăpadă și-am absorbit prin toți porii frumusețea unei zile perfecte de iarnă, de care mi-a fost atât de dor! Cred că toți la asta ne gândim când vedem zăpadă, la copilărie, la iernile de altădată care uite, ca printr-o magie, am ajuns să le trăiesc aici, acum. Am zâmbit cu gura până la urechi și-am stat și-am admirat o mămică cu doi pitici la săniuș, e prima oară când aici am văzut așa ceva, copiii erau atât de încântați! M-am bucurat io de bucuria lor! Iar când am mai văzut și căprioare, impresia a fost că trăiesc un basm, îmi venea să mă ciupesc, să mă conving că e real. Nu au fost defel speriate, din contră, au înaintat prin pădure paralel cu noi, privindu-ne curioase, cu urechile ciulite, abia când au apărut pe drum alți oameni, au fugit.

Știu, v-am căpiat cu articolele mele despre iarna asta minunată din Belgia, dar nu mă pot abține să nu vă împărtășesc din bucuria și fericirea mea.

Azi, la fel, se întrezărește o altă zi specială, albă, friguroasă, dar cu soare, plus că mai avem o lună nouă în Vărsător, care va aduce schimbări mari pentru toți.

Vă doresc o zi plină cu bucurie, c-un suflet ușor, alb, curat și pur, ca iarna asta de poveste.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

11 februarie 2021

6 gânduri despre „zile speciale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.