Când iubirea se termină

Multe poate duce și îndura un suflet. Multă durere și tristețe poate încerca o inimă. Și multe lacrimi pot curge din ochii ce-ar trebui să plângă doar de bucurie. Dar totul are un sfârșit, orice are un capăt și nimic nu durează o veșnicie. Și răbdarea, și durerea, și lacrimile odată și-odată se termină, seacă, ajung la final. Și puterea de-a îndura, și capacitatea de-a iubi, odată și-odată se termină. Chiar dacă ai iubit până la cer și înapoi, când ajungi înapoi s-ar putea să-ți dai seama că-i gata, te-ai săturat de-acest du-te vino amețitor. Vrei stabilitate, vrei continuitate, vrei liniște și armonie, vrei să iubești domol. Lin. Cursiv. Continuu. Fără palpitații, fără tresăriri. Fără sărituri prin cer. Preferi să iubești mai pământesc, mai obișnuit. Mai calm. Când iubirea se termină, când ajungi înapoi din cer, îți dai seama că te-ai înșelat. N-ai iubit niciodată până la cer și înapoi, pentru că iubirea nu-i ceva ce poate fi măsurat.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

18/10/2020

18 gânduri despre „Când iubirea se termină

 1. Eu zic ca iubirea reala e doar una si anume cea neconditionata.
  Restul sunt tot felul de atasamente, iubirea de sora/frate, copil, sot, catel, etc., si indraznesc sa ma refer si la iubirea „hormonala” din tinerete.
  Dupa ce le consumam pe toate, ajungem la ceea ce spui tu si anume acea iubire linistita, calma.
  O seara buna!

  Apreciat de 3 persoane

 2. Dac-am ştii care e cea reală, n-am mai străbate distanța pân’ la Soare…ne-am opri pe Lună sau pe un vârf de munte…dar nu ştii şi uneori te istoveşti să aperi ce nu-i de apărat, să doreşti ce nu-i de dorit…dar pui punct şi te duci mai departe. Nu, n-o iei de la capăt…

  Apreciat de 4 persoane

 3. Pozele sunt extraordinare! O frumusețe sublimă!
  Ai scris foarte frumos, romantic, profund, eu îndrăznesc să fac un rezumat al meu mai lipsit de farmec, cu doză de umor:
  1. Până dai de Făt- Frumos, multe broaște trebuie să pupi 🙂🙂🙂
  2. De la iubire până la ură e doar un pas.

  Apreciat de 1 persoană

 4. E înțelept ce ai zis, înțelepte și comentariile, dar… Îmi veți da totuși voie să continui la ceea ce lucrez acum, nu-i așa? 🙂 Se numește „Iubirea mea, dincolo de moarte” și subiectul este tocmai acesta. Nu-i despre dragostea molcomă a împlinirii, ci… Hai să vedem: Poate până la urmă nu contrazice nimeni pe nimeni. Privim în aceeași oglindă, din unghiuri diferite. O! În câte feluri te poate reda aceași oglindă…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.