Ardei umpluți

Azi a plouat încontinuu, n-am văzut soarele defel, măcar ieri a fost vremea mai bună și-am putut merge la plimbare. În bucătărie miroase-a ardei umpluți, un miros ce demult n-a mai umplut încăperea. Am gătit – surprinzător – zâmbind, amintindu-mi cum mama mă punea să-i curăț de semințe și vinișoarele alea albe din ei, „Cu dejătucăle elea a tale, că-s subțîri și numa’ tu nu-i crepi!”. Nu-mi plăcea atunci să-i și mănânc, eram doar măreață că numa’ io pot să-i pregătesc pentru umplut. Însă mirosul lor amărui, verde, proaspăt, crud, mă încânta, cum mă încă de altfel și acum. Acum îmi place mult și gustul, nu mai sunt atât de mofturoasă, gusturile mi s-au schimbat. Max a dormit pe picioarele mele, în coșul lui n-a vrut, și chiar dacă m-am tot mișcat prin bucătărie, nu s-a lăsat. Credeam c-o să se sature de „patul” mișcător și-o să se ducă-n ăla care stă, să doarmă liniștit. Nici vorbă, musai să mă simtă! Poate și de asta am gătit zâmbind. Când l-am luat în brațe, mi-a scos șiretul de la hanorac. Ieri, când am fost la plimbare, a umblat pe lesă ca un câine experimentat, de zici c-așa-i învățat de când lumea, deși ieri a fost prima plimbare mai serioasă. Când obosea se cerea în brațe.
Chiar dacă azi a fost o vreme urâtă tare, ghemotocul ăsta mic de blană, cu toate năzdrăvăniile lui, mă face să zâmbesc. Și mirosul de ardei umpluți.

Cu drag și cu iubire,
Aura.
28/09/2020

9 gânduri despre „Ardei umpluți

    1. Cu timpul ne schimbăm și noi, și gusturile noastre. Am o listă întreagă cu ce nu mâncam și-acum îmi plac de numa’ numa’! Mulțumesc Potecuță, să știi că-i tare, tare, taaaare delicios. I-am ronțăit pe rând fiecare cm și-i totul fix cum trebuie. 😀 Te pupăm amândoi!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.