Fericire (iar)

Și iar mă-ntorc la fericire. Stând ieri pe-o bancă sub un pom, încălziți de razele soarelui și ascultând pasările, Adi a făcut o poză pe care-a postat-o – unde altundeva decât pe face-buc 😜 –, cu mențiunea că „se simte fericit”.

Azi când deschid laptopu’ văd că-s câteva comentarii și no, ca o fomeie civilizată, zic să le mulțumesc oamenilor pentru ele. Și-ajung la un comment care zice-așa: „Fraților, dacă așa arătați când sunteți fericiți…„. No futu-i, adică cum? M-am uitat mai bine la poză, nu-i una din aia de pus în ramă, într-adevăr. Dar da, așa arătăm noi când suntem fericiți și rupți de oboseală și nedormiți – ca lumea – de luni întregi. Da, așa arătăm noi când suntem fericiți că suntem împreună și facem față, cum putem, la greutatea ce ne-apasă umerii și ne-ndoaie șalele de-o vreme. Da, așa suntem noi fericiți și ridați, obosiți, ne-bărbieriți, dar bucurându-ne împreună de câteva momente de liniște și pace. Bucurându-ne de soare, de cerul albastru, de pasărea care trece-n zbor cu-n smoc de crengi în plisc, să-și facă un cuib sub un acoperiș; de-o veveriță ce sare cu măiestrie de pe-un copac pe altul, de behăitul disperat al unui miel ce s-a pierdut de mă-sa, de-o pereche țanțoșă de fazani, de-o rață ce stă cu curu-n sus într-o baltă. Da, așa arătăm noi fericiți și fără retușuri și fără corecturi. Fără tone de machiaj și fără filtre adăugate din telefon ca să părem mai cum? Mai strălucitori și minunați? Mai perfecți și extraordinari?

Nu, noi nu suntem așa, noi suntem doi oameni obișnuiți, cu zile rele și cu zile bune. Noi suntem fericiți și când suntem extenuați, bolnavi, epuizați. Da, așa arătăm noi fericiți la greu. Și indiferent de cum arătăm și părem altora, noi suntem fericiți.

Io-l văd pe Adi-al meu cel mai cel. Nebărbierit? Dar ce contează? Contează că-i acolo să-mi sărute tâmpla și să mă strângă-n brațe. Io-s ridată și-obosită, da. Dar ce contează? El se simte lângă mine fericit.

Iar fericirea ce-o simțeam noi în momentul în care-i făcută poza, v-o doresc din suflet tuturor!

Cu fericire,

Aura și Adi.

 

01/04/2019

Fragment din „Trăirile Aurei2”; cartea o găsiți pe site-ul editurii Libris. Mulțumesc!

7 gânduri despre „Fericire (iar)

  1. Cel mai mult şi cel mai mult contează cum vă simţiţi voi. Şi dacă e bine, nimic nu mai contează! Eu văd soare pe chipul vostru şi văd linişte. Te pup, draga mea! Numai bine vă doresc, să scăpaţi de greutatea aia, să fiţi fericiţi zi de zi!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Liniște, pace, tihnă, relaxare… Un soare care mângâie molatec fețele și-o bancă ce prinde în îmbrățișarea ei oasele ostenite. Asta ar fi în traducere, fericirea pusă în discuție. Dar nu e numai asta, Mai este fainoșagul relației dintre un bărbat și o femeie, îi zice dragoste.
    Ai putea să iei toate comentariile noastre și să i le dai acelui copil care s-a mirat, cu explicația: Vei înțelege mai multe când vei păși la rândul tău în lumea largă. Nu ești copil? Cu atât mai rău!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.