Calais

Primul apus pe care l-am văzut la mare a avut, pe lângă frumusețea ce mi-a tăiat respirația, un bonus: o pereche de miri ce-și făceau pe plajă pozele de nuntă. Era puțină lume pe plajă atunci, în aprilie, și era prima oară când am hotărât să rămânem peste noapte la un hotel, în Calais. Era locul nostru preferat (și este în continuare) unde mergem la mare la sfârșit de săptămână, când prindem vreme frumoasă. Bine, nu vă închipuiți că vremea asta frumoasă înseamnă 30 de grade, dacă-s 19-20 de grade și nu plouă e perfect. Aici în Belgia cam asta-i vremea frumoasă, că dacă aștepți 30 de grade ca să mergi la mare trece anu’ și nu mai apuci.

Calais l-am văzut prima oară într-un film româno-belgian și știu că mi-a plăcut țărmul înalt (Coasta de Opal, denumită astfel din cauza culorilor schimbătoare) monumentul care face parte din trio-ul Dover Patrol Monuments, proiectate de Sir Aston Webb, (celelalte două obeliscuri se găsesc în Dover și New-York) dunele înalte (avem un loc perfect între ele unde nu bate vântul și facem plajă-n voie 😉) și buncărele rămase din al doilea război mondial.

Pe lângă plajă și baie mai poți vizita deci multe locuri faine din preajmă, Sangatte, Capul Blanc Nez și Capul Gris Nez, orașul Calais, unde primăria are o clădire impresionantă, biserica Notre-Dame, farul, fortul Nieulay, bucata din foreza (oare o fi corect termenul?😜) cu care au scurmat Canalul Mânecii, parcurile Saint-Pierre și Richelieu.

Feriboturile merg și vin continuu iar când este foarte senin se vede țărmul Angliei, o fâșie albă-n zare…

Da, rămâne în continuare locul nostru – de la mare – preferat…

 

Cu iubire,

Aura.

 

 

 

 

Un gând despre „Calais

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.