Pesimiști

Nu-mi plac pesimiștii. Oamenii cărora doar le ninge și le plouă. Cei care, la orice rezolvare găsești, ei descoperă o hibă.
Cât de neînsemnate devin așa-zisele noastre probleme, când dăm de una gravă! Că șeful s-a răstit la mine, că ăla nu mi-a dat prioritate-n trafic, că aia e ciufută și s-a uitat nu știu cum la mine, că nu mi-a venit la timp comanda etc. Și vine un val ce te întoarce cu curu-n sus, și-ți dorești ca alea să-ți fi rămas singurele probleme. Te cerți cu nevasta, te superi pe soț, copilul te scoate din minți, soacra te agasează șamd. Și vine o palmă după cap, de la viață, care te face să regreți că n-ai fost și n-ai procedat altfel. Te superi și te consumi pentru nimicuri, când ar trebui să te bucuri. Că te-ai dat dimineața jos din pat, că ai avut pe cine strânge în brațe, ai avut cui face pachețelul cu mâncare, că ai un job, ai o mașină pe care-o conduci, ai o soacră căreia-i poți duce copilul, ai colega ce te suportă când ești tu prost-dispusă, ai bani să-ți comanzi ce dorești etc.
Nu-mi plac pesimiștii. Care văd mereu partea goală a paharului. Îi prefer pe cei care-s văzduhiști. Veseli. Bine-dispuși. Care chiar dacă au zile proaste, știu ca va ieși și soarele. Și care înțeleg diferența dintre probleme.
Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
10/05/2023

Cărțile mele le găsiți aici ⬇⬇⬇
https://www.sionoeditura.com/product/eu-si-atat/
https://www.sionoeditura.com/…/traieste-iubeste-si-taci/
și aici ⬇⬇⬇
https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu
și-n următoarele librării:
Eminescu- București
Gaudeamus- Cluj
La două bufnițe – Timișoara
Junimea & Casa Cărții – Iași
Elstar – Câmpina
Șt O Iosif – Brașov & Libris
Prăvălia cu cărți – Constanța
Aida – Drobeta-Turnu Severin
și alte librării independente din țară.
PLUS rețelele naționale:
Alexandria
Cărturești
Humanitas
CLB – București
Mulțumesc!
Copyright ©2023 Aura B. Lupu

4 gânduri despre „Pesimiști

  1. Nici eu nu mă dau în vânt după ei. Dar dacă-s aşa doar în ceea ce-i priveşte, nu-i aşa bai, treaba lor. Eu am o problemă cu pesimiştii care fac tot ce pot să le strice cheful şi să le stingă lumina celorlaţi, pe motiv de deschidere de ochi, de minte, de orice. Cum ar veni, vor să te salveze. Ei, cu ăia am ce am. Că dacă ei stau încruntaţi, fie. Dar când vin ei să-ţi demonstreze fizic, chimic, matematic, că nu prea e bine că tu râzi, că practic nu ai avea motive, că uite ce-i prin lume, prin galaxii, prin univers, că uite ce-a păţit Scufiţa şi nu mai ştiu cine, apăi aşe mă apucă un chef de violenţă extremă, de nu pot explica. Bine, violenţă numai în capul meu, că-mi imaginez cum zboară absolut întâmplător un pahar spre capul lor şi mă pufneşte râsul şi mai tare.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.