Plimbări și online

Azi am fost la o plimbare cu preșcolarii. E fain să vezi cum câteva zeci de oameni s-au adunat în curtea scolii, s-au aliniat și-au pornit, pe ploaie, la mișcare în aer liber; cum îi stimulează și dau un exemplu celor mici. La final toți am fost răsplătiți, cu o supă fierbinte, prăjituri, suc etc. S-a socializat, s-a râs și alergat, s-a pus sângele în mișcare și s-a petrecut timp de calitate alături de cei mici. Astfel de activități sunt bine-venite și-n loc să stea înțepeniți în bănci ore-n șir, învățând materii complet inutile, mai bine-ar face și cei mai mari același lucru, din când în când. Dacă de mici sunt învățați cu asta, când cresc o să-și dorească să iasă afară, nu să fie tot timpul cu nasul în calculator și telefon. Când sunt pe stradă sau în autobuz, am uneori impresia că mă plimb printre zombi, rar văd tineri care să nu fie ori cu ochii-n ecran, butonând de zor, ori cu caștile pe urechi. Sunt prezenți și totuși absenți, atenția le e absorbită nu de lumea înconjurătoare, ci de cea la care-i conectează un ecran. Și e păcat. Ajungem să nu mai știm vorbi, comunica unii cu alții, suntem dependenți de mediul on-line.

Plimbarea de azi a fost faină tare. Mai ales că n-am văzut pe nimeni tastând sau vorbind la telefon.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

30/03/2023

Cărțile mele le găsiți aici ⬇⬇⬇
https://www.sionoeditura.com/product/eu-si-atat/
https://www.sionoeditura.com/…/traieste-iubeste-si-taci/
și aici ⬇⬇⬇
https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu
și-n următoarele librării:
Eminescu- București
Gaudeamus- Cluj
La două bufnițe – Timișoara
Junimea & Casa Cărții – Iași
Elstar – Câmpina
Șt O Iosif – Brașov & Libris
Prăvălia cu cărți – Constanța
Aida – Drobeta-Turnu Severin
și alte librării independente din țară.
PLUS rețelele naționale:
Alexandria
Cărturești
Humanitas
CLB – București
Mulțumesc!
Copyright ©2023 Aura B. Lupu

4 gânduri despre „Plimbări și online

 1. Noua generatie, draga Aura, ce sa-i facem. Dar stii ceva? Cred ca daca am fi avut si noi access la o tehnologie similara in copilarie, am fi profitat din plin si ne-am fi adunat turmei de zombi. 😅

  Imi aduc aminte si acum cu zambetul pe buze de primele mele momente cu un calculator, il luasem cu ceva program initiat de scoala prin 2005. Ce sa mai, eram total absorbita de lumea IT, unde puteam sa controlez sisteme, sa invat lucruri noi, sa ma joc, era un univers nou care astepta sa fie descoperit.

  Numai mama saraca, trebaluia de zor si se uita cu mila la mine neintelegand ce gasesc atat de atractiv la cutia de metal care suna ca o oala de sarmale ce dadea in clocot – chichitele unitatii centrale de pe vremea de atunci.

  Recunosc faptul ca incep sa ma intorc la origini, sa apreciez natura, conversatiile cu cei dragi si absolut toate lucrurile care ma inconjoara.

  Sarutmana pentru postare, si o saptamana minunata! ❤

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.