Mustrare

Am fost mustrată și-n public și-n privat că am folosit cuvinte nepotrivite pentru o „duoamnă”, o „poiată” ce mi-s, (n-am scris poezii până amu, da’ a fi musai să m-apuc, să nu dezamăgesc). Ha! 😜

„Io-s (tot) simplă. Nerafinată, nestilizată și netunată. Îs așa cum m-a lăsat Dumnezeu pe pământu’ ăsta, fără artificii, fără retușuri și fără false pretenții. Scriu simplu și din suflet. N-aveți alte așteptări de la mine, că le-aveți degeaba.”, scriam în 2018, când m-am apucat de scris și nimic nu s-a schimbat de atunci. https://aurablupu.wordpress.com/2018/06/24/culmi/

Și folosesc toate cuvintele, că doar de asta le avem în vocabular. 😉https://aurablupu.wordpress.com/2019/08/22/da-da

Iar simțul umorului sper să nu mă părăsească niciodată, că atunci a și bai. 🫣

https://aurablupu.wordpress.com/2020/02/17/constipati/

Cât despre scris, o să scriu fix-fixuc la fel, sincer și din suflet. N-o să vă prezint doar părțile frumoase ale vieții, n-o să folosesc doar cuvintele care „trebuie” și n-o să scriu poezii pentru că asta se așteaptă de la mine, doar ca să dau bine și să atrag like-uri. Cei care mă citiți de pe la începuturi, știți asta, zi-mi să fac ceva și-o să fac taman pe dos, că-s neam dâcos, de-a lu’ „Dica Hondii” 😁 plus rac încăpățânat. https://aurablupu.wordpress.com/2018/02/19/rac/

https://aurablupu.wordpress.com/…/alte-adevaruri…/

Și nu văd rostul, de ce să nu fiu sinceră? De ce să mă prefac? Ok, sinceritatea mă costă și sunt dispusă să plătesc prețul. Dar înainte de-a fi puternică, curajoasă, optimistă etc. să știți că-s o simplă femeie. Care are și dureri și răbufniri și toane și defecte până-i lume! Înainte de-a fi scriitoare, blogăriță, terapeut etc. îs om, cu păcate cât încape, cu greșeli nenumărate. Așa că accept mustrările, le merit, știu, mai ales pe cele care-au venit din drag și compasiune. Pe cele care-au venit din dezamăgirea de-a nu fi cum s-a așteptat de la mine să fiu, sorry, alea le pun unde-mi zicea mama să pun și grijile. 😜 Și scriu ce-am scris încă de la începuturi, în 2018:

„Cei care căutați discuții pline de profunzime, analize literare și dezbateri filozofice, ați greșit pagina. Ceilalți cititori, care știți deja cine sunt și câte prune am în straiță, stați dragilor liniștiți.

Cu tot cu visuri împlinite, cu țeluri atinse și pășit pe culmi mărețe, tot Aura sunt și tot cu drag vă țuc pe toți!”

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

28/10/2022

9 gânduri despre „Mustrare

 1. Vai, „şi se jură că nu-njură şi le-am prins cu… dânsa-n gură”. Am pus la femimin că de obicei „duamnele” se dau lovite de câte un cuvânt din ăsta citit pe undeva.
  Lasă-le, Aura dragă, să fie ele măicuţe neprihănite, că noi, cei care te iubim, ştim ce-i aia să fii natural şi să nu-ţi pese de ce cred alţii. Şi eşti delicioasă-n scris, orice-ai scrie.

  Apreciat de 2 persoane

 2. M-ai făcut să-mi amintesc de „răscoala” „doamnelor” din înalta societate, atunci când celebrul Alexandru Graur a explicat la radio diferențele și utilizarea cuvintelor „fund” și „cur”. Ambele fiind cuvinte din dicționar.
  Te rog să rămâi așa cum ești!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Daca nu le place de tine, trimite-le la mine, ca stii ca nu.s dusa la biserica si tot cu toata tastatura scriu, iar cand nu-mi ajunge, imi mai si inventez, iar cui nu-i place, usa e deschisa in ambele sensuri. Nu fii draguta cu cine-si da aere, ca nu merita, futizeaza-i! Ori nu-i baga in seama, cum iti e tie bine! Textul tau imi aminteste de o doamna, scriitoare, pe care o cunosc personal si chiar o respect, care mi-a scris intr-un comentariu ca genunchii nu sunt beliti cum am scris eu, ci juliti, ca asa-i corect. I-am replicat ca ai mei nu stiu cum fac dar nu se julesc niciodata, intotdeauna se belesc. Se vede ca nu-s genunchi educati ca ai dumneaei. Te imbratisez, fata draga!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Pai e de râs, de mințile închise nu vreau decât să râd, pentru că toate alte sentimente m-ar face sa sufăr și nu merită! Mai ales că nici măcar nu-și dau seama că fiecare dintre noi are dreptul să fie, să simtă, sa scrie exact cum o face, atâta timp cât nu face rău la nimeni .. săptămâna minunată, cu scris mult și colorat, că asa-mi place mie, îți urez!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.