Cules

Am fost la cules. 😊 Dacă vine foametea, cum tot prevăd ăștia, noi nu murim de foame. Găsim fructe, nuci, iepuri, fazani, la nevoie rațe și gâște, poate și-o lebădă… 🤣 Glumesc. Sau oare nu-i de glumit? 😳 Oricum, baraboi încă sunt pe câmp câți vrei, mălaiul crește, nucile se coc, murele-s în pârg (cre’ că fac dulceață 😜), în baltă-s pești destui, m-am împrietenit și c-o tanti văcuță, cred că dacă o iau cu binișorul mă lasă și s-o mulg, numa’ bine fac niște sămătișe. Știu ce plante medicinale să strâng de pe câmp, cătină-i bugătă-n parc, mere la fel. Dacă stau și sămălesc, chiar e hrană din belșug. Ne-am mădărit și cumpărăm totul de la Lidl, e mai simplu să luăm totul de-a gata de pe raft. Dar dacă chiar ar trebui să ne descurcăm singuri, oare câți am reuși?

Râdem, glumim, dar niște abilități de supraviețuire nu ne-ar strica defel, mai ales la ăștia care habar n-au să bată un cui, cu gleznuțele dezvelite și care cred că laptele vine din magazin, că ouăle cresc în pomi și roșiile-s fructe. Bine, nici cu astea care au unghiuțele de-o juma’ de metru, buzele țuguiate și nu știu că dacă vrei să faci o supă, mai întâi tre’ să pornești plita, nu mi-e rușine.

Mi-e rușine însă de cât de nepăsători suntem. Consumăn, aruncăm, prădăm, risipim. Baiu’ e că va trebui, noi sau generațiile viitoare, să plătim.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

28/07/2022

Cărțile mele le găsiți aici:
https://www.sionoeditura.com/product/eu-si-atat/
și aici:
https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu

4 gânduri despre „Cules

  1. Eu cred că aș supraviețui: am lucrat de mică tot ce înseamnă muncă într-o gospodărie, nu numai partea de femei, ci și multe din ale bărbaților și nu mă refer la bătut cuie și crăpat lemne, ci la cosit iarba, ascuțit coasa, făcut caș și clăi de fân…eh, știi tu câte se sunt de făcut pe lângă casă…
    🤗👍

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.