Suflete

Valurile de căldură ce se ridică din asfaltul încins, alternează cu aerul rece împrăștiat de vânt dinspre pădure. Parcă aș pluti, asta-i senzația ce-o am, pedalând. Hai să fiu atentă la drum, n-am chef ca acum, înainte de concediu, să am genunchii zdreliți. Dar tot nu mă rabd să nu fac și poze, e prea fain peisajul; lavanda ce-a înflorit și miroase atâta de fain, fluturele roșu cu negru (n-am mai văzut până acum!), floarea pasiunii, două lebede, picaturile de apă ce perlează o frunză, toate complotează și mă fac să opresc. O să întârzii la muncă… dar tot nu mă rabd. E prea multă frumusețe în jur. Alți bicicliști trec nepăsători. Oare ei nu văd? Nu simt? Nu miros? Bieții de ei! Aș pune lumii întregi ochelarii mei, să vadă toți lumea așa cum o văd eu. Poate, poate, s-ar mai opri și alții, poate, poate, ar deveni mai buni, mai luminoși. O viață avem, oare de ce alegem s-o risipim, grăbiți, alergând mereu dintr-un loc în altul fără să ne facem timp și pentru sufletul nostru? Ne preocupăm să avem casă, masă, să fim sănătoși, să prosperăm. Dar de sufletul nostru, când o să ne ocupăm? Când o să-l băgăm în seamă și pe el? O să întârzii la muncă. Dar sufletul meu e plin.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

20/06/2022

12 gânduri despre „Suflete

 1. Mi-a plăcut peisajul tău, iar mesajul pe care l-ai transmis, a fost ca un buchet cu cele mai alese flori.

  Ps. și eu am destule dăți când rup pur și simplu rutina, și întârzii la serviciu intenționat. Puțin îmi pasă de ceea ce spune unul sau altul. Am hotărât să trăiesc mementele frumoase și să nu mă mai intereseze alte păreri.
  Mă bucur că mai sunt și alți oameni care știu să trăiască și altfel.
  Numai bine îți doresc, Aura ! 😇

  Apreciat de 1 persoană

 2. Câtă deptate ai! Uităm de noi și ne spunem mereu: ”o să vină un timp când mă voi opri la fiecare pas, când mă voi relaxa, când voi călători, când…” Dar va fi prea târziu!
  Mulțumesc pentru gândurile-rândurile tale!
  Hugs!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.