Lidl

Azi, la Lidl, m-am simțit ca acasă, în România. Peste tot se auzeau români, încă înainte de parcare. Cum io-s hăbăucă de felul meu, am trecut pe lângă o mașină bengoasă, fără să bag de seamă ce muzică se auzea din ea, ba l-am auzit și pe tânărul care-o conducea povestind ceva, dar tot nu m-am prins, abia-n parcare, înainte să-mi iau căruciorul, am recunoscut câteva cuvinte și m-am întors râzând. A râs și băiatul, și-o fi dat seama el mai repede că-s conaționala lui. Apoi la produsele de patiserie un băiețel se târguia cu tatăl lui să-i ia gogoși, tatăl încerca să-l convingă că nu mai sunt, dar chiar și de la înălțimea lui băiatul tot a văzut o margine glazurată, așa că păcăleala n-a ținut. Singura înțelegere la care au ajuns a fost să n-o mânânce până la casă, dar nu știu dacă a rezistat. O voce de femeie zicea că roșiile alea nu-s bune, io am confirmat, i-am și zis bărbatului care împingea căruciorul să le pună la loc, au început să râdă și ei, și io, erau prietenii noștri, veniți la cumpărături. Apoi alți trei bărbați căutau ouă, unul zicea că el mai are patru, de data asta am tăcut, da’ de râs tot am râs singură, la ce am zis în gând. 🤣😜 Pe la frigidere alt cuplu căuta înghețată de banane, mai încolo un grup de bărbați lua bere. În fața mea, la casă, tot români. Da, azi, la Lidl-ul din Hamme, m-am simțit ca-n România. A fost fain. Și interesant… 😁☺️

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

28/05/2022

2 gânduri despre „Lidl

  1. Interesant fenomen! Eu acum deja m-am obișnuit. S-a deschis la noi în oraș un magazin, îi spune „La Cocoș”, unde când intri te simți chiar ca acasă. Vânzători, clienți, toți suntem de-un neam. Se vorbește numai românește printre rafturi și acasă, o senzație minunată. Mai vin desigur și alți câțiva curioși de alte nații, îmi doresc și mai mulți, fiindcă au închiriat spațiu mare și chiar în centru, scump ca atare și ca magazinul să reziste în timp este imperios necesar să atragă și cumpărători zonali.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Coincidență, aș zice, și aici în apropiere s-a deschis un magazin românesc, m-am bucurat tare și să vorbesc la tejghea pe limba mea! Nu mai zic de produsele de care-mi era dor, parizeru’ meu cu muștar, Eugenii și brânză de burduf. 😁🤣 La Lidl atunci însă a fost chiar fain tare, să aud peste tot românește. Mulțumesc, Condei!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.