Raza de soare

Uneori n-ai nevoie de farduri, de-o ținută elegantă și de accesorii deosebite. Uneori, de parcă o baghetă magică te-ar atinge, devii strălucitoare, chiar nemachiată, chiar nepieptănată, chiar în halat de casă și pijama. Iar bagheta aia magică-i o simplă rază de soare ce-ți caută chipul, prin perdea, îl luminează, îl face strălucitor. Cel mai ieftin machiaj… O simplă rază de soare. Te luminează dar, în același timp te face și să iluminezi, să radiezi. Ce simplu e, uneori, nu-i așa? Ne setam intenții, o să fiu fericită când o să slăbesc 10 kile, toate problemele mele se vor rezolva cu plecatul kilelor în plus, ce nu mă lăsa să mă simt bine în pielea mea. Dar să vezi apoi, după ce slăbesc, ce fericită o să fiu și-n căsnicie, și la munca voi fi apreciată, copiii mă vor asculta și respecta mai mult. Și dai jos kilele ale afurisite, și realizezi că situația-i fix-fixuc la fel. Ba chiar mai rea, pentru că pe lângă nefericire, mai ești și frustrată, înfometată, ai renunțat la multe ce-ți plăceau.
Când tu cu tine nu ești bine, poți slăbi, îngrășa, schimba culori, tunsori, cât vrei. Degeaba o faci. Primul pas, care pentru mine a funcționat perfect, a fost să mă accept și să mă iubesc așa cum sunt. Să mă uit în oglindă și-n loc să vreau s-o sparg, să-mi vină să mă pup. Nu-i ușor, când o viață ai fost complexată, te-ai simțit urâtă și tălâmbă, e greu. Dar perseverezi. Și dacă faci ceva pentru tine, corpul și mintea ta, fă cu bucurie, nu din obligație, pentru că atunci dai bir cu fugiții ozomperț. Fii veselă, schimbă-ți starea, distrează-te, iar când realizezi ceva în plus, bucură-te, încurajază-te și fi mândră de orice progres. Daca tu nu ești, alții cu siguranță nici nu vor observa.
Și-ajunge uneori o simplă rază de soare, ce răzbate prin perdea, să te facă să strălucești, chiar și-n halat și-n pijama.

Cu drag și cu iubire
Aura B. Lupu
22/02/2022

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.