Vacanța de toamnă

Prima tură de examene e „achter de rug”, adică am trecut de ea, cu bine. Am avut emoții mai ales azi, la ultimul examen, dar bine c-a trecut. Știu că tot ce-am învățat e important și o să-mi folosească, cu toate bătăile de cap, boala, agitația, stresul, presiunea mare și ritmul destul de alert de predare și învățare, a meritat. Nu-i comod, nu-i floare la ureche, chiar și colegilor mei care-s vorbitori nativi de olandeză li se pare greu, dar orice zi în care învăț ceva, știu că nu-i o zi pierdută, n-a trecut degeaba. Ador maniera holistică de abordare și cred cu tărie în ea. Deschiși la minte, moderni și informați, belgienii au înțeles că dacă vrem o lume mai bună, un viitor mai luminos, trebuie să avem grijă de generațiile următoare, copiii trebuie educați altfel. Că materialismul, individualismul, societatea bazată doar pe a avea, a strânge, a deține nu mai funcționează. Că ignorarea și negarea emoțiilor nu-i benefică, că talentele lui native trebuie încurajate, sprijinite, dezvoltate, iar copilul este – și trebuie tratat și educat ca atare – un tot: mind, body, and soul. Minte, trup și suflet.
Și-ar fi tare bine dacă am face și noi la fel. ☺️🥰

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
29/10/2021
#vakantie #herfstvakantie #examens #achterderug #aurablupu #mindbodysoul #holistisch #onderwijs

8 gânduri despre „Vacanța de toamnă

  1. Eu n-am știință de limbă mai încâlcită ca olandeza. După ce-am auzit-o, germana a început să-mi pară melodioasă, iar rusa… parfum de-a dreptul 😉
    Felicitări!
    Cât despre învățământ, am avut și eu o perioadă de zbateri, dar mi-a trecut. Nu sunt șanse. Tot sistemul e putred, închistat și corupt. Nu văd nici o schimbare (în bine, căci în rău… mai e loc!!!) pentru viitorul apropiat.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.