Ai carte, ai parte

Că mi-e greu, că mi-e teamă să nu greșesc, că-i prea mult, că-s obosită spre epuizare deja, că ziua trece-n zbor iar seara cad lată de oboseală, nu contează. Contează că am încercat. Că ziua a trecut c-un rost. C-am învățat o grămadă de lucruri și c-am ieșit complet, da’ complet, din zona de confort. Contează că, de fiecare dată când am crezut că nu mai pot, am mai putut puțin. Contează că am trecut până acum testele cu brio (ce-i drept ajutată de fecior la traducea lor cât mai corectă). Că mâine încep stagiul – alt pas mare –, că fac atâtea lucruri noi. Mi-e foarte greu, nu pot să mint și să zic că-i floare la ureche, că nu-i. E bătaie de cap, e multă învățare, e mult, e intensiv. Iar pentru mine, care n-am învățat flamanda mergând la școală, ci doar din auzite și uitându-mă la televizor, e de două ori mai greu. Prima dată traduc în română, apoi procesez, formulez răspunsul și-apoi iar traduc, în olandeză. Sunt cu dicționarele după mine, sunt multe, foarte multe cuvinte noi de care nu m-am lovit în vorbirea curentă. Eh, asta e. Pun neuronii la treabă, măcar. De un lucru sunt convinsă, că nu-i niciodată târziu să înveți ceva, orice. Dacă vrei. 😉

Cu drag și cu iubire,

Aura.

11/10/2021

6 gânduri despre „Ai carte, ai parte

  1. Felicitări și succes în continuare! Un sfat totuși – încearcă să nu mai traduci în gând, ci, cu greșeli gramaticale, așa cum poți, dar să gândești direct în limba respectivă. Nu vei reuși din prima, dar vei reuși… și îți va fi mai ușor după aceea.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ce să-ți spun altceva decât: baftă!
    Olandeza este o limbă „imposibilă” (😀😊)! Am lucrat în țară cu o echipă de profesori specializați pe terapii recuperatorii, toți olandezi, foarte buni şi simpatici, dar eu n-am putut învăța un cuvânt în limba lor.
    Cu traducerea în română te cred. Şi eu gândesc în română de multe ori şi-mi traduc…dar…e bine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.