Văd că zilele astea am „talentul” să stârnesc polemici, deși intenția mea-i cu totul alta, ori formulez io greșit, ori înțelegerea lipsește, cert e că atâtea discuții negative n-am avut pe pagina de Facebook nici într-un an. 😳 Iar ce nu-mi prea place e să mă repet, uneori îmi lipsește energia, alteori pur și simplu cheful, no, ce să fac, asta e.

Postările astea au încins spiritele:

„Săraci belgienii ăștia, cumplit de săraci! N-au ei niște șezlonguri de-nchiriat, de ești nevoit să-ți întinzi cearceaful direct pe nisip, n-au ei niște terase, cu mici și bere, de-i musai să-ți pui sandviș de acasă și de băut, n-au ei educație muzicală, cu boxe și manelele date la maxim, să se acopere unele pe altele la vacarm și decibeli, n-au ei ski- jeturi de închiriat, un paraseiling, o țâră de adrenalină, aventură, o îngrămădeală, un ceva. Au doar nisip curat, cât vezi cu ochii, au apă tot curată, au coșuri de gunoi, au atâta liniște încât auzi chiar și valurile și pescărușii. Niște sărăcani!
😁😂

Cu drag și cu iubire,
una dintre amărâți.
Aura B. Lupu
06/09/2021″

„Bine ne mai place să ne mărețim cu românii care nu (mai) îs români, sau care îs numa’ pe jumătate, care nici nu au călcat vreodată în România, dar au nume românesc, au faimă, au glorie, au succes. Au succes oare pentru că-s români? Pentru că i-am încurajat, aplaudat, susținut, promovat de-a lungul cariei lor? Pentru că am fost alaturi de ei, toată cariera lor? Nu, au succes pe munca depusă și pe barba lor, pe talentul lor, dezvoltat și susținut în afara României. Că dacă rămâneau în România, poate că praful se alegea de ei și de talentul lor. Dar hai să ne mărețim cu ei, da-de, da-de s-a lipi succesul lor și de noi. Iar întrebarea de-un milion de dolari e: „Dar oare ei se mărețesc cu noi?”.
😁😉
Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
12/09/2021″

Oricum, chestia cu mărețitul era pur și simplu o constatare, nem să nu fi câștigat fătuca asta cupa, ar mai fi pomenit cineva de ea? Vezi să nu! Asta era constatarea, cam amară, că ne amintim că-s români DUPĂ ce au succes internațional și brusc ne mai și lăudăm cu ei, cu originile lor, cu rădăcinile, strămoșii și străbunicii etc. Nu ne oprește nimeni să ne mărețim cu ei, nici să ne batem cu cărămida-n piept că uite, are nume românesc, nu despre asta era vorba, ci doar – IAR! – de cât de ipocriți suntem. Gata cu polemicile, gata cu discuțiile, n-are niciun rost, decât să vrem să ne schimbăm, să luăm exemplu, să încurajăm, să promovăm, să facem ceva bun, mai bine dăm cu paru’, mai bine ocărâm. La postarea cu marea, cu plaja, s-au găsit care să comenteze ba că-i apa rece, ba că belgienii-s prin alte părți, ba că-i frig, n-au văzut curățenia și frumusețea. E, asta e. Io mă întorc – IAR– la cer, „fluturei” și iepurași. Ia să văd, aici, cine, ce mai găsește? N-au numai două aripi, în loc de trei? Nu-s destul de colorați? Cerul e prea înnorat? Reflexia nu-i bună? Nici lumina? Hai, să vă văd. 😁
Pe voi, pe ceilalți, cărora vă plac scrierile și pozele mele, fără să trebuiască să mă cenzurez și nu vă ofensez cu fiecare cuvânt, cu fiecare postare, vă țuc!


Cu drag și cu iubire,
Aura.
13/09/2021

7 gânduri despre „

 1. Ia să piardă fătuca asta următorul meci important (nu-i doresc să fie așa!) să-i vezi pe toți ăștia cum o înjură de mama focului, cum au făcut și cu Simona, și cum brusc, românca noastră, va fi o trădătoare de neam și țară, că așa-i trebuie dacă a părăsit plaiurile mioritice și n-a stat să asiste la transhumanță.
  Suntem tare pasionali noi, ca neam, e adevărat. Dar hai să deshidem puțin ochișorii și să dăm cu apă pe ei, să ascuțim urechile și să percepem realitatea. Când auzim de unul de-al nostru că a făcut ceva, o dăm pe aia cu ce mare fâs a făcut? Așa, și? E campion mondial, și? Las’ că știu eu mai bine. Să vină el la cules de fân, să-l văd eu atunci. Și am văzut eu în revistă cum umblă fufa aia de nevastă-sa cu nu știu ce antrenor, de aia a ajuns ăsta așa sus.
  Aflăm că un campion mondial chinez a avut un strămoș care a avut o mătușă din Buzău? Aaaa, românaș de-al nostru, normal, pupe-l tata pe frunte.
  Da, unii se pierd aici pentru că nu prea dă nimeni doi bani pe cultură, pe sport. Mă refer la cei care ar trebui să investească în asta. Dar și noi avem grijă să-i terfelim, ohooo, dar ce pricepuți sunt unii dintre noi la asta.
  E patriotism de fațadă ăsta. Eu îi asociez cu cei care intră în țară după un timp petrecut dincolo și brusc le pute tot în timp ce scutură scrumiera pe geamul mașinii.
  Dacă o ținem mereu pe asta cu mvaaaai, dar cum să spui că plajele noastre sunt infecte și pe alocuri pline de nesimțiți, că de aia sunt infecte, când ele sunt câmpuri aurii care râd în soare cum făceau odată macaralele… nu vom mai vedea chiștoacele de atâta praf în ochii ipocriziei.
  Sunt supărată că nu pot intra în blogul meu deci dacă e prea rău comentariul te rog să mă ierți!
  Și nu lăsa asta să îți strice cheful, știi doar că oameni care facă scandal se găsesc peste tot.
  Te pup!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Voi recunoaște public că și eu sunt o astfel de persoană. Îmi e drag să agăț tricolorul de gâtul oamenilor, fără a le cere și lor părerea mai înainte. Deși Emmei Răducanu se prea poate să nu-i pese de sentimentele mele nici măcar cât urma lăsată de mingea ei pe zgura terenului, eu m-am bucurat foarte mult că a câștigat. Da, pentru că am considerat de la mine părere, că are totuși și ceva românesc în genă. Și pe biata fată mai bine nici n-aș întreba-o, ca nu cumva să-mi dezumfle elanul patriotic cu o replică de felul: „ which Romania?” 🙂 Îl mai știți pe Tarzan? Eram copil când rula filmul la tv, pe scurte episoade. Și printr-o întâmplare am descoperit într-o revistă că Johnny Weissmüller, adică actorul din film, era originar din Transilvania. O, da! Am fost foarte mândru să le spun colegilor de la școală că „Tarzan este român, am citit eu undeva!” 🙂 În realitate citisem mai mult de atât. că de fapt părinții lui erau șvabi dintr-o localitate care pe atunci nici nu făcea încă parte din trupul României și că emigraseră în America mai înainte ca micul Johnny să împlinească un an de zile. Însă astea erau doar niște „mici amănunte” care nu i-ar fi interesat pe ceilalți copii, nu-i așa? În vremea aceea l-aș fi făcut român până și pe Cichicean, că doar nu venea Jackie să mă contrazică personal 🙂 S-au schimbat multe între timp, însă eu prea puțin…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Condei, patriotismul tău e autentic, știu ce zici, cine crezi că tot posta un filmuleț de nșpe ori după ce-a dat de el „Cum ar fi lumea fără români”, cu inima cât casa? Sau cine crezi că se oprește și ascultă un țigan cântând în centrul Bruxelles-ului, cu ochii în lacrimi și pune bani în șapca lui? Cine se laudă cu frumusețile României de fiecare dată când are ocazia? Cine promovează România? Dar ipocrită nu-s, să mă prefac că am o contribuție la succesul unei fete doar pentru că are un tată român? O putem lăuda, o putem aplauda, ne putem mândri cât vrem, dar fără să sugerăm că succesul ei se datorează originii ei românești, hai să fim serioși. Și nici n-o să închid ochii la mizerie, la jeg, la nesimțire (cum să te c… în apa mării și să-ți mai înveți și copilul să facă așa? Sau să scuipi cojile semințelor și să stingi chiștocul în nisip, să lași gunoiul pe plajă etc) doar din patriotism. Patriotismul nu se declamă și nici nu-l afișezi doar pe 1 decembrie sau când câștigă cineva, ceva. Îl trăiești zi de zi, respectându-ți țara, promovând-o așa cum poți și îngrijind-o când ești acolo.

   Apreciat de 1 persoană

  1. Să dea Dumnezeu! Dar oare de ce nu mi-a apărut mesajul? 🙄 Cristi îmi semnala aceeași problemă săptămâna trecută și mi se pare tare ciudat. Pe Facebook știu că e posibil, dar aici, unde plătim domeniul folosit? Hm… Am remarcat în ultimul timp comentariile mult mai puține dar am zis că no, n-au oamenii chef de scris. Dar să scrie și să nu mi se afișeze, asta-i deranjant. Mulțumesc, Aurora. 💚💚💚

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.