Momente

Prea des io nu mă mărețăsc (adică laud), 😜 știu toate proverbele adecvate, dar de data asta musai să o fac. Când ai feciori așa de faini, o prietenă și mai faină și-i prinzi pe toți trei la un loc, n-ai cum să nu imortalizezi momentul. Mai ales că tocmai ai dat peste o casetă veche-veche, cu niște filmări pe care nu le-ai văzut niciodată și care te-au răscolit profund, cu prima aniversare a băieților când tu nu erai prezentă, pentru că erai plecată la mari depărtări. Și-ți dai seama cât de importante sunt astfel de momente, peste ani și ani. Momente pe care mintea asta a noastră uneori le șterge complet, probabil și ca să ne protejeze de durere, e și-o formă de auto-apărare, pentru că, într-adevăr, când vezi imaginile și auzi „Te iubim, mami! Ne e dor de tine, întoarce-te repede!” n-ai cum să nu izbucnești în plâns.

Prea des io nu mă mărețăsc, dar câteodată simt că pot s-o fac, am de ce, uite cum vizita prietenei mele mi-a amintit multe, mai ales puterea și tăria pe care le-am avut, dârzenia cu care am trecut peste multele încercări. Și una e să îți amintești tu de tine și povestea ta, noi avem tendința să ne privim într-un anume fel, dar e cu totul altfel când ți se povestește din afară, cum erai tu văzută, amănunte observate, scene privite, asistate de alți ochi, pe care tu n-aveai cum să le vezi, pentru că tu le trăiai, erai personajul de pe scenă, observatorul era în sală. O perspectivă la care nu m-am gândit defel și care acum mi-a oferit o imagine complexă, completă, bucăți care erau în ceață sau care chiar lipseau, s-au așezat frumos, ca-n piesele de puzzle, una câte una s-au pus la loc.

Puzzle

Uite cum băieții firavi și triști, care se străduiau să pară cât mai veseli pentru mama lor, sunt acum bărbați în toată regula, iar fata timidă, naivă, nesigură și-atât de sinceră și pură în naivitatea ei, a devenit o mamă super, o învățătoare respectată, o femeie minunată și extraordinară, care-a rămas aceeași prietenă adevărată peste ani și ani. Da, am de ce și mai ales cu cine să mă mărețăsc. 😁

Cu drag și cu iubire,

Aura.

29/08/2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.