Scut

Când răutățile gratuite, săgețile otrăvite vin, trebuie doar să știi cum să le respingi.
– Vai, dragă, te-ai operat? Ți-ai făcut lifting facial? Ți-ai injectat botox? Hai, zi drept, ce ți-ai făcut la față, de-ai întinerit așa?
– Nu-mi mai pasă de întrebările tâmpite și de părerile nimănui, a răspuns doamna, zâmbind. Și-am luat o hotărâre importantă, a completat ea, misterios.
– Mda? Care? Vrei să sari cu parașuta? Să pleci în lumea largă? Să-ți schimbi viața? sâsâie cealaltă, ironică.
– O, da, de schimbat o schimb în fiecare zi, hotărând că fiecare zi e cea mai fericită din viața mea.


O femeie frumoasă nu-i frumoasă doar pentru că are niște trăsături frumoase, ochi, nas, păr, buze sau sprâncene nu știu de care sau nu știu cum. E frumoasă pentru că radiază, iar frumusețea-i vine din interior. Nefericirea urâțește, îmbătrânește, aplatizează. Răutatea, chiar acoperită de un strat gros de fard, se vede. Unii ochi lucesc, de răutate. Alții strălucesc, pur și simplu.

Chiar dacă răutățile vin, săgețile otrăvite zboară, avem un scut: noi înșine, radiind.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

27/08/2021

2 gânduri despre „Scut

  1. După ce ne-ai bucurat cu sentimentele frumoase trăite la întâlnirea cu prietena ta, a venit rândul feței negative a „forței”. Cine te-a supărat?
    Ai dreptate, răutatea nu afectează doar pe cel căruia îi este adresată, ci și pe cel care o generează, un suflet chinuit, schimonosit, asemănător unei găuri negre, ce absoarbe energiile din jur, lumina. Cel mai sănătos este să eviți sau cel puțin să ignori astfel de persoane…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu era (acum) vorba despre mine. 😊 Doamna este altcineva și da, evitarea și ignoratul merg, uneori, însă tot ignorând și nerăspunzând unor astfel de răutăți, de fapt le cam încurajăm, răul trebuie din fașă înăbușit și tăiat de la rădăcină, astfel ca persoana care emite judecăți, să știe ca data viitoare ori să tacă și să-și vadă de treburile ei, ori să treacă pe partea cealaltă. 😉

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.