Scrisoare de la Hashimoto


„Bună. Numele meu este Hashimoto. Sunt o boală autoimună invizibilă care atacă glanda tiroidă, determinându-te să devii o persoană care suferă de hipotiroidism. Sunt acum alături de tine, pe viață. Ceilalți din jurul tău nu mă pot vedea, nu mă pot auzi, dar corpul tău mă simte. Te pot ataca oriunde, oricând și oricum vreau eu. Îți pot provoca dureri severe sau, dacă sunt într-o dispoziție mai bună, îți pot provoca doar un pic de disconfort. Îți mai amintești când erai energic și te distrai? Ia-ți la revedere de la asta. Ți-am luat energia și ți-am dat în loc epuizarea. Ia mai încearcă să te distrezi acum! Pot locui la tine-n creier foarte bine și confortabil, oferindu-ți în schimb pierderi de memorie și lipsă de concentrare.
Te pot face să dormi 24/24 sau îți pot provoca insomnii.
Te pot face să-ți fie frig sau cald când pentru toți ceilalți temperatura este normală.
De asemenea, te pot umfla ca pe un pește-balon, îți pot umfla mâinile și picioarele, fața și pleoapele.
Te pot face să te simți foarte îngrijorat, anxios sau foarte trist, deprimat. De asemenea, pot cauza alte probleme de sănătate mintală.
Îți pot face părul să cadă, să devină uscat și fragil, îți pot provoca acnee și pielea uscată.
Te pot face să câștigi în greutate și, indiferent de ceea ce mănânci sau cât de multe exerciții fizice faci, îți pot păstra greutatea.

Nu m-ai cerut tu. Te-am ales din diferite motive: bolile sau virușii pe care i-ai avut anterior și de la care nu te-ai recuperat niciodată, sau accidentul de mașină, sau poate anii de abuz și de traume (am prosperat în stres), sau poate ai o istorie familială. Indiferent de cauză, sunt aici să rămân.
Am auzit că vei vedea un doctor ca să încerci să scapi de mine. Asta mă face să râd. Încearcă. Va fi amuzant. Va trebui să mergi la mulți medici, până când vei găsi unul care să te poată ajuta în mod eficient.
Vei fi pus pe medicamente greșite, pastile de durere, pastile de somn, pastile de energie, ți se va spune că suferi de anxietate sau depresie, lista mea, în care mă pot camufla, este nesfârșită: colesterolul ridicat, problema vezicii biliare, problema tensiunii arteriale, problema cu zahărul din sânge, probleme cu inima? Probabil că sunt tot eu.
Nu poți rămâne gravidă sau ai avut un avort spontan? Probabil sunt tot eu. Probleme ale dinților, gingiilor, bruxism? Tot eu.

Ți-am spus că lista mea este fără sfârșit.
S-ar putea să spună că masajul, somnul și exercițiile corecte, mă vor face să plec.
Ți se va spune să gândești pozitiv, dar vei fi tratat cu superioritate de cei mai mulți dintre ei și nu te vor lua în serios când vei încerca să explici numărul infinit de doctori pe care i-ai vizitat și cât de rău te simți cu adevărat. Cu toate probabilitățile, vei primi o sesizare de la acești medici „înțelegători”, pentru a vedea un psihiatru.
Familia, prietenii și colegii tăi te vor asculta până când se vor sătura de văicărelile tale despre cum te simți, unii dintre ei vor spune lucruri precum „Oh, ai doar o zi proastă!” sau „Ei bine, nu mai poți face lucrurile pe care le făceai acum 20 de ani!”, fără să-și dea seama că ți-au spus același lucru și acum o lună. De asemenea, vor spune lucruri de genul: „Dacă te ridici, te miști, ieși afară și faci ceva, te vei simți mai bine”. Ei nu vor înțelege că eu nu-ți dau voie să faci toate asta pentru că îți iau energia și-ți împovărez corpul și mintea, împiedicându-te s-o faci.
Unii vor începe să te vorbească pe la spate, te vor numi un ipohondru, exagerat, în timp ce tu te vei retrage și te vei închide în tine, pentru că simți cum încet-încet îți pierzi demnitatea încercând să îi faci să înțeleagă.
Singurul loc unde te vei simți ceva bine, unde vei primi sprijin și înțelegere în relația ta cu mine, este la ceilalți care mă au deja. Pentru că doar ei sunt singurii care o înțeleg cu adevărat…

Eu sunt boala ta, Hashimoto.”

Sursa „Scrisoare de la Tiroida”

https://hypothyroidmom.com/an-anonymous-thyroid-letter-to-myself/


Tiroidita Hashimoto: ce este și care sunt simptomele

Din ce în ce mai multe persoane, chiar și copii sau femei gravide ori imediat după naștere, sunt diagnosticate cu o afecțiune a tiroidei numita tiroidita autoimună sau boala Hashimoto, care reprezintă o inflamație cronică, autoimună a tiroidei. Tiroidita Hashimoto este cel mai frecvent tip de tiroidită și cea mai comună cauză de hipotiroidism. Din motive necunoscute, organismul se întoarce împotriva sa, printr-o reacție autoimună. Tiroida este invadată de celulele albe din sânge și se creează anticorpi care atacă glanda tiroidă – anticorpii antitiroidieni.

Tratamentul tiroiditei Hashimoto

În majoritatea cazurilor se impune un tratament de substituție cu hormoni tiroidieni și nu există un alt tratament specific disponibil pentru tiroidita Hashimoto. Tratamentul cu hormoni tiroidieni este util și în reducerea unei glande tiroide mărite.

Se recomandă evitarea excesului de iod care poate determina hipotiroidie, ca terapie adjuvantă se mai folosește și seleniul ca supliment recomandat frecvent pacienților cu tiroidita Hashimoto.


Remedii chinezești pentru bolile glandei tiroide

Chinezii consideră că boala este un semnal care te ajută să conștientizezi unde ai greșit. După ce ai aflat, încearcă rapid să îndrepți această greșeală! Componentele vieții moderne – stres, oboseală, pierderea sau creșterea în greutate, nervozitatea – par stări obișnuite, însă semnalele transmise de ele ne avertizează asupra unor dereglări ale glandei tiroide care, netratate, pot produce complicații grave și de durată.

Glanda tiroida este cea mai mare glanda a sistemului endocrin (5-6 g la nou-născuți si 15-18 g la adulți). Ea secretă hormonii T3 si T4, cu rol termogenetic și de stimulare a metabolismului. Cei care au probleme cu tiroida suferă de frig, au intoleranță la căldură și probleme de greutate. Dacă nu se tratează corespunzător, poate fi afectat și sistemul cardiovascular.

Abordarea vindecării în medicina chineză

Sistemul practicilor energetice tradiționale chinezești are o experiență de mii de ani, care permite îmbogățirea vieții în aceste perioade în care totul se derulează cu o viteză maximă și în care oamenii au nevoie de o bună sănătate dar și de echilibru interior (sistemul practicilor energetice tradiționale chinezești). În medicina tradițională chineză, disfuncțiile tiroidei sunt adesea tratate și cu plante. Acestea nu sunt un înlocuitor pentru medicamentele convenționale și chiar se recomandă consultarea medicului curant înainte de utilizarea lor.

Acestea sunt:

– rădăcina de echinacea, pentru tiroida hiperactivă;

– ghimbir proaspat (zinc, potasiu, magneziu)

– urzica – îmbunătățește funcția tiroidei

– rădăcina de lemn dulce – hipotiroidism

– primula (uleiul) – hipotiroidism

În concluzie, pentru vindecarea afecțiunii, trebuie mers la rădăcină problemei. Aceste probleme pot avea și următoarele 3 cauze:

  • toxinele (mercurul din peste, plombele dentare din argint, pesticidele)
  • glutenul – afectează negativ pereții intestinelor și absorbția nutrienților esențiali (seleniu)
  • digestia proastă

Mulți oameni sunt tentați să privească neîncrezători aceste afirmații mai puțin obișnuite, dar cei care sunt deschiși la aceste alternative si găsesc susținere în medicina tradițională chineză și anume în terapiile naturiste vechi de 5000 ani, înțeleg un lucru și anume: cel mai dificil examen, în viziunea lor, curgerea vremii și folosirea terapiilor cu plante, acupunctura, reflexoterapia, fitoterapia, biorezonanța au menținut sănătatea oamenilor și au tratat boli la peste 1,5 miliarde de locuitori.

Chinezii pun preț pe zestrea de energie a corpului omenesc și circulația acestei energii prin meridianele corpului uman.

Sursa: https://doc.ro/afectiunile-glandei-tiroide/tiroidita-hashimoto-ce-este-si-care-sunt-simptomele

https://www.tiroidaromania.org/


Să ne fie de (și cu) folos.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

08/08/2021


3 gânduri despre „Scrisoare de la Hashimoto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.