Cea mai mare floare din lume a înflorit azi, în Belgia

Un exemplar din cea mai mare floare din lume ”reuzenaronskelk” – Titan Aurum sau „floarea-cadavru”, cum mai este cunoscută din cauza mirosului pestilenţial pe care îl emană, a înflorit în noaptea de 1 august 2021 la grădina botanică din Meise, nordul Belgiei.
A înflorit de peste zece ori până acum, cred că a 13-a sau a 14-a oară, după ce a fost adusă aici în 2008. Culorile acestei plante tropicale fluctuează între galben, verde şi fucsia şi pot fi admirate doar pe parcursul a 72 de ore, aproximativ, cât durează înflorirea.
Specia Titan Aurum a fost descoperita în 1878, in Sumatra, de botanistul italian Edoardo Beccari. La Meise exista două exemplare din această specie, ambele primite în dar de la grădina botanică din Bonn, Germania.
Un astfel de exemplar înfloreşte o dată la 3 – 8 ani, iar floarea-cadavru este în pericol de extincţie, motiv pentru care grădinile botanice europene fac schimb de seminţe pentru a conserva specia.
Floarea poate atinge o înălţime de 3 metri, deşi anul trecut înălţimea pe care a atins-o specia din Meise a fost de (doar) 2,12 metri.

Cu drag și cu iubire,
Aura.
01/08/2021
Foto: internet

5 gânduri despre „Cea mai mare floare din lume a înflorit azi, în Belgia

   1. Mi-am amintit o chestie: am văzut într-un film, cu un copil care-i făcea tot felul de nefăcute vecinului, că la un moment dat, s-au adunat în curtea omului mulţi oameni să vadă o floare care înflorea foarte rar şi ţinea foarte puţin. Şi normal, a făcut ăla mic ce-a făcut şi a stricat şi momentul ăsta. Cred că floarea asta era. Atât ştiu despre asta 😀

    Apreciat de 1 persoană

   2. O, daaa, acum, că ai pomenit și io îmi amintesc, cred că era „Denis, pericol public”. Fain filmul, foarte amuzant! Mersi că mi-ai amintit, Potecuță, ia să-l caut, să-l revăd!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.