Jurnal de iulie. Ziua 8.

Oboseala te copleșește, căldura te moleșește și-ți dorești doar să lenevești într-un hamac, dar în același timp vrei și să te bucuri de vacanță, să vezi locuri frumoase, să descoperi coclauri faine, să faci și să dregi. E greu uneori să împaci și capra și varza. Azi am reușit. După băutul cafelei în răcoarea dimineții, savuratul rouăi din iarba din grădină și admiratul fluturilor, am plecat spre Maramureș. Alt ținut de basm, după Bucovina. Cu oameni gospodari, case frumoase, îngrijite, cu porți sculptate-n lemn, cu un peisaj idilic, perfect pentru o carte poștală pe care s-o trimiți celor dragi.

Aș sta în Maramureș, la o cabană, departe de zgomot, de lume, de tot, măcar o lună, măcar până liniștea m-ar deranja, măcar până grijile ar dispărea, măcar până aș termina al doilea roman.

M-am mulțumit însă și cu o plimbare scurtă, scopul meu a fost atins. Aș vrea să am mai mult timp la dispoziție, să pot să mă plimb de la un capăt la altul al țării și să privesc, observ, ascult. Multe locuri au niște povești incredibile. Un drum de țară prăfuit are un farmec aparte, o șură veche, cu porți înnegrite, de lemn, are o aromă unică, un pomnițer te-mbie să te-oprești și să-i guști fructele, un corcoduș își apleacă crengile, doar să le culegi. Pe marginea drumului sunt roadele grădinii scoase la vânzare, am oprit lângă o tanti care le avea pe cele mai neuniforme, nici prea coapte, dar ce gust aveau! Roșii adevărate, direct din grădină, nu de pe-un raft din magazin.

Am făcut și câteva poze lângă un balot de paie, a fost musai să-mi amintesc mirosul lui. În timp ce făceam poze, fluturele meu albastru, cu puncte albe și aurii îmi dădea târcoale, Max încerca să-l prindă, ca un zăpăcit.

A fost o zi încărcată, plină, obositoare dar frumoasă. Când sub ochii tăi se întinde o priveliște de basm, uiți de oboseală, uiți de tot. Chiar și de griji.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

17/07/2021

8 gânduri despre „Jurnal de iulie. Ziua 8.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.