Jurnal de iulie. Ziua 6.

Te bucuri când vezi că ceva se îmbunătățește, chiar cu pași mici, mici, de furnică (mai știți jocul copilăriei, „Țară, țară vrem ostași”? în care primeam pași de elefant sau de furnică, de pitic și de broască?). Te bucuri când observi că ceva s-a schimbat. Te bucuri când găsești ceva mai frumos, mai modern, mai bun. Sunt schimbări nu extraordinare ci modeste, dar sunt totuși schimbări. Azi am vizitat Bungărul, un alt loc, o pădure prin care mergem să ne plimbăm la fiecare vizită în țară, cu încăpățânare, chiar dacă an de an e tot mai părăsit, mai plin de gunoaie, mai năpădit de buruieni. Anul ăsta l-am găsit în plină renovare și ne-am bucurat. Cu ochii minții deja vedeam parcul ăla amenajat, curat, dichisit, cu aleile largi, generoase, felinarele retro, coșurile de gunoi, locurile de joacă colorate pline de copii, băncile îmbietoare, oamenii plimbându-se agale etc. Sunt pași mici, de furnică, dar totuși înaintăm, îmbunătățim, renovăm.

E în continuare foarte cald, 40 de grade, acum, la miezul nopții a-nceput să plouă, ventilatorul se-nvârte și face un zgomot enervant, dar nu pot să-l opresc. Ar fi prea cald. În Belgia sunt inundații mari, cum n-au mai fost, am sunat panicată băieții după ce-am primit mesaje îngrijorătoare de la voi, mă bucur că la noi e totul bine, a plouat dar nu prea mult. Zilele se scurg fără să mă gândesc ce zi e, mai că nu-mi vine să cred că-i deja joi, aproape vineri. Azi am reușit să-mi satisfac pofta cu parizerul (nu râdeți, v-am zis demult de ea), mai am 4 pofte de satisfăcut: ciocolata de casă, micii, savarina și baigli cu mac. Sunt o fată simplă, cu gusturi simple, nu râvnesc la caviar, dar sper că cele 4 au rămas la fel, schimbări în gustul lor, cel pe care mi-l amintesc, n-aș prea vrea, nici aprecia.

Max e și el deranjat de ritmul schimbat, de căldura mare, de multele ieșiri în locuri necunoscute și întâlnirile cu oameni noi. Plus stresul lui permanent că o să plec undeva fără el. Acum doarme liniștit. Ceea ce vă doresc și vouă, o noapte liniștită, plăcută, răcoroasă.

Noapte bună!

Cu drag și cu iubire,

Aura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.