Jurnal de iulie – 2021

Jurnal de călătorie. Ziua 1. 10 iulie 2021
Am plecat de acasă, din Belgia, Hamme, un pic după ora 8 dimineața, dar mai întâi am mers până la capelă, altfel nu se putea. La radio au anunțat o zi foarte aglomerată în toată Europa, de azi a început în Belgia bouwverlof – concediul din construcții (de fapt de luni, 12 iulie, până în 2 august), în Franța a început vacanța de vară plus că și la olandezi e ceva, dar la cât sunt de obosită, vă spun drept că nu-mi mai amintesc ce. Dar am avut noroc. 🍀🍀🍀
Surprinzător, deși șoseaua a fost destul de aglomerată, am circulat bine, n-am dat decât de-un singur ambuteiaj, provocat de-o mașină defectă, în rest, pe ici, pe colo s-a mers mai încet, pe unde erau drumurile-n lucru, în rest chiar a fost ok. Am oprit de 4 ori, dar o singură oprire a fost de o jumătate de oră, când am mâncat, în timpul ăla, cu Max de lesă, m-am zgâit fericită la Alpii Austrieci, e prima oară în atâția ani de călătorie când i-am văzut așa de faini și clari. Vigneta am luat-o rapid, din timp, iar la intrarea în Austria GPS-ul nostru deștept ne-a dus pe-o rută ocolitoare, evitând astfel aglomerația de la vamă și admirând frumusețea satelor austriece, io recunosc că m-am îndrăgostit de țara asta încă de acum câțiva ani, îmi place foarte tare, totul e atât de curat, îngrijit, oamenii prietenoși, drumurile bune, casele mă încântă iar peisajul uneori e chiar spectaculos. După o călătorie de aproape 14 ore suntem la un hotel în Austria, destul de aproape de Viena și-am mai învățat ceva, check-in-ul fără contact, doar noi și aparatul, am confirmat rezervarea, am completat datele, am plătit și-am primit cardul de acces. Simplu, eficient, curat. Camera la fel, n-are decât strictul necesar dar e confortabilă și foarte curată,.ceea ce pentru mine-i cel mai important. A fost o zi plină, lungă și obositoare, dar plăcută, Max a fost cuminte în prima lui călătorie spre România, mai are câteva chestii de învățat (să nu latre-n toiul nopții, să-și facă treburile rapid și să mănânce când primește, fără fițe și figuri 😁😜).
Vă las acum și vă spun noapte bună, mi se cam închid ochii de somn.


Cu drag și cu iubire,
Aura.
Pe curând, sper! 😊

Ready to go
Onderweg

4 gânduri despre „Jurnal de iulie – 2021

    1. Mi-au plăcut drumurile, stare lor e bună, mult mai bună decât era prin 2002-2008. Șoferii să mai fie disciplinați mai bine cu amenzi usturătoare când intră în depășiri riscante, și totul e totul ok. Am fost super încântată că baia dintr-o benzinărie era foarte curată și fără taxă, iar locul era curat.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.