Absurditate, frustrare, nervi, indignare. Un amalgam. Doar o scânteie, mai lipsea… E greu. Să te abții. Când dai de atâta stupiditate, de reguli fără sens, de lipsă de înțelegere.
Cineva m-a rugat să-l însoțesc azi la primărie, evit cât pot astfel de drumuri pentru că știu c-o să mă enervez. Am fost de atâtea ori, cu atâtea probleme absurde, încât nu mă mai miră nimic.
Ție, cetățean în UE, ți se refuză dreptul de ședere în Belgia, iar alții, care-s aici cu cățel, purcel, cu un clan întreg și nu-s nici în UE, au toate drepturile din Belgia. Iar ție îți trimit anexa 20 prin care ți se refuză cererea, și asta după ce tărăgănează dosarul depus, până când actele expiră. Da, pentru că la primăria din Hamme se continuă cu inepția certificatului de naștere recent 😳, nu vor să înțeleagă că în România certificatul original se înmânează părinților la nașterea copilului, nu rămâne la primărie de unde apoi, când e nevoie, eliberează ei o copie legalizată, cu dată recentă, așa cum cer. Și uite-așa te obligă să comiți o infracțiune, să-ți declari certificatul de naștere pierdut, ca să obții altul, cu dată recentă. Nu-i absurd? Ce mi se pare mai frustrant e faptul că nimeni nu ia măsuri care să-i oblige să accepte certificatele noastre, ale românilor, din moment ce sunt apostilate și ai copie legalizată, tradusă în trei limbi.
Azi, unui român, cetățean în UE, care nu are nevoie de nimic de la statul belgian ci vrea doar să fie alături de familia lui, i s-a refuzat dreptul de ședere. E absurd. Dar și nespus de trist…
Noroc cu primăvara asta care a venit, în sfârșit, și m-a mai bucurat.
(Și totuși)
Cu drag și cu iubire,
Aura.
28/04/2021










Cereți la primăria respectiva un duplicat.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu vor, ei cer unul recent, actualizat, din țara de origine. Cineva mi-a scris că au motivat: „De unde știm noi că între timp nu v-ați făcut schimbare de sex?”. 😳😳😳🤬🤬🤬
ApreciazăApreciază
Trebuia să le arătați că e cel inițial.😁
La un moment dat, nu mi-am mai găsit certificatul. M-am dus în localitatea de baștină și am scos un duplicat. Are data de emitere trecută. Mi l-au emis în aceeași zi.
Dacă nu puteți face asta sau nu-l acceptă nici așa, vă trebuie un avocat.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da, asta am zis și eu. Bine, am însoțit doar o cunoștință, ca traducător, când am auzit motivațiile stupide, am sfătuit-o același lucru, direct: „Ia-ți un avocat!”. Dar rămâne o problemă mare pentru români, care trebuie rezolvată, nu știu cine, ambasadorul, deputatul diasporei, un europarlamentar care să ridice problema, pentru că nu-i normal să fii obligat să faci o declarație falsă ca să obții un drept elementar.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ai dreptate – nu-i poți găsi. Prin călătoriile mele, mi-am notat totdeauna cu grijă, pentru orice eventualitate, adrese/mail/tel ale legațiilor UE pentru că am apelat de două ori la MAE fără succes. O dată mi-au oferit informații false, care m-au costat bani (Turcia), altădată (NZ) mi-au „răspuns” după mai mult de o lună, alături, în limbă de lemn. Legația NZ din Londra care gestionează și România mi-a răspuns imediat. MAE este doar un loc pentru sinecuri, un loc de furat bani. Dacă voi fi în pană de subiecte, voi publica această corespondență. La serviciul consular SUA din București, toți cei care au a face cu publicul vorbesc si înțeleg remarcabil românește. Funcționarii MAE nu învață în ani de zile o limbă de circulație – „diplomați”.😁
ApreciazăApreciază
Chiar absurd. Păi dacă o ţară are alte legi, ar trebui să le respecte. Că invers au pretenţii…
Noroc cu pozele tale frumoase!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Așa ar trebui, dar… Multe trebuie, dar nu se-ntâmplă. Da, m-a mai bucurat și pe mine parcul înflorit. Te pup, Potecuță!
ApreciazăApreciat de 1 persoană