Normalitate și așteptare

De la așteptatul ăsta și întoarcerea la normalitate să vă luați gândul! E o pierdere de vreme, degeaba așteptăm, ăsta-i un tren pierdut, trecut deja, iar normalitatea aia dinaintea pandemiei n-o să mai fie în veci! Nu vreau să vă descurajez, Doamne ferește, dar mă uimește numărul mare de oameni care chiar cred că o să ne mai putem întoarce vreodată la ce a fost cândva. Nici vorbă! Mai bine ne canalizăm energia și atenția pe ceea ce este, nu să toot regretăm ce-a fost și să ne dorim să ne întoarcem în timp, că n-avem nicio haznă*! Ceea ce avem acum, în clipa de față, asta e important. Cu ce avem să mergem mai departe, cu asta să ne descurcăm, să folosim ce-avem acum în bătătură, tărtăcuță, inimucă și suflețel. Statul ăsta în visare și-n regret nu ne este de niciun ajutor, în schimb suflecatul mânecilor și pus umărul la treabă, așa cum știe și poate fiecare, no, asta-mi place să văd. Adaptarea la condițiile și-n împrejurările date, găsirea de soluții și a altor variante, ăsta-i secretul unui supraviețuitor. Și să știți că atunci când ieșim din starea aia de inerție, de așteptare și regret, și Universul ne ajută, mai apare o împrejurare potrivită, mai o mână de ajutor, mai o șansă neașteptată, mai o idee genială etc.

Nu are rost să stăm să pice para mălăiață, până cade ea, trece viața pe lângă noi. Cei care s-au adaptat sunt supraviețuitori. Mă lamentez și io și mă tot vaiet, dar asta nu înseamnă că m-am resemnat, iau zilele așa cum vin și, cu ceea ce am de la mama natura în dotare, cu aia mă duc mai departe și înaintez. Pas cu pas. Învăț, caut, cercetez, studiez, nu aștept să-mi pice mură-n gură, că degeaba aștept. Nu ești niciodată prea bătrân, prea trecut ca să mai înveți ceva și să te resemnezi. Resemnarea înseamnă c-ai pus punct vieții, trece pe lângă tine fără rost și faci umbră pământului degeaba!

Așa că, așteptatul ăsta și întoarcerea la normalitate e o capcană, aveți grijă să nu cădeți în ea.

Secretul e mersul mai departe, în condițiile date și trăitul vieții fix așa cum e. Normalitatea noi o stabilim, nu ea pe noi!

Cu drag și cu iubire,

Aura.

29 ianuarie 2021

*haznă – folos

16 gânduri despre „Normalitate și așteptare

 1. Se pare că pe unii pandemia cu acest virus ia lovit direct în cap și nu mai pot face pași înainte.. Cei slabi de înger vor pica sau vor bate pasul pe loc, iar cei puternici se vor face și mai puternici.
  Weekend frumos, Aura !

  Apreciat de 2 persoane

 2. Aşa-i! Să facem ce putem pentru ca prezentul să nu fie în zadar. Că şi „azi” trece repede şi când devine mâine, ce facem? Regretăm că a trecut şi nu am făcut nimic? Ne facem noi gratii la suflet şi ferestre gândind aşa.
  Zi bună, draga mea1

  Apreciat de 2 persoane

 3. Eu consider fiecare zi normală. Indiferent cât de anormală e. Probabil că are legătură cu lipsa mea de normalitate, dar nu așept nimic, decât ce vrea să-mi dea fiecare zi. E drept că, lucrând de acasă de vreo șase ani, e normalitatea mea. Nu mă uit la știri, sunt ocupată până-n dinți. Așa că… 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 4. Un articol excelent ! Subscriu la TOT ce spuneți!
  Incă din martie anul trecut , imediat după Lockdown, le-am spus prietenilor mei că ” lumea asta pe care o știm noi, așa cum o știm, nu va mai fi la fel ” …mi-au râs în nas și-au dat din umeri.
  Tot atunci , în lockdown , m-am eliberat de frica a ceea ce va fi să vină și am inceput să ” lucrez ” la o altă normalitate .
  Dacă îmi permiteți, aș dori să preiau textul d-vs și să-l postez pe un grup de Facebook.
  Cu respect și admirație🤗😘,
  Dora Anelita

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.