Crez

N-am nicio treabă cu ideile altora, cu crezurile lor, cu înclinațiile sau preferințele cuiva. N-am nimic de zis sau scris despre părerile celorlalți, niciun comentariu, nicio negare, infirmare a celor crezute și declarate de alții. E fix-fixuc treaba lor, fiecare o să dăm seama, mai devreme sau mai târziu de faptele, acțiunile și gândurile noastre. Nu mă interesează. Punct. Mă interesează liniștea și pacea mea – greu dobândite – pătrățica mea, libertatea mea, crezurile și faptele mele. Mă străduiesc azi să fac mai (mult) bine decât am făcut ieri, încerc – pe cât posibil – să nu judec, să nu supăr și ofensez pe nimeni.
N-am fost dintotdeauna așa. Mă implicăm în discuții, susțineam (sau combăteam) puncte de vedere, mă strofocam și mă ambalam, crezând că fac dreptate, că pot să schimb ceva. Reușeam doar să-mi stric liniștea și pacea, să mă încarc inutil cu trăiri, stări, emoții care nu erau ale mele și să devin un pachet de nervi. E dificil să stai pe margine când cei implicați sunt apropiați, dar, cu tot cu părerea și implicarea ta, ei vor face oricum ce le taie capul, nu ce-ai vrea tu să facă. Așa că, n-are rost. Pe tine trebuie să te preocupe, fără a fi egoist sau indiferent, starea ta, ideile tale, faptele, emoțiile și trăirile tale. Și cam atât. Restul? E treaba fiecăruia, e karma lui.
Când înțelegem asta, atunci suntem cu-adevărat liberi. Nu trebuie să fim de acord sau în dezacord cu nimeni, ci doar să facem fiecare ce simțim că-i mai bine pentru noi, polemici și discuții interminabile sunt inutile, nu fac decât să ne dezbine și mai mult.
Io una știu că-n loc să am dreptate, prefer să am liniște și pace. Pentru mine, acum, asta-i important.
Ură, ranchiună, sfadă, bălăcărit, instigare și dat tonul la certuri și scandal? Nu, mulțumesc. Chiar dacă astea-s ce se caută și-aduc „rating”, io spun pas. Pentru mine, acum, e mai bine așa.


Cu drag și cu iubire,
Aura.
18/01/2021
#stopverbalabuse #sayno #aggressivity #sayyes #peaceandlove #calmnessofnature

8 gânduri despre „Crez

 1. Ştii că pe aici, pe bloguri, dacă nu scrii despre subiectele firbinţi se traduce prin „eşti laş şi fricos şi vândut la ăia”? 😀 😀 Mda, am citit asta în multe apropuri. Că de aia nu ne bălăcărim, de frică. Doamne fereşte! Înainte mă enervam când citeam astea, acum oamenii ăia îmi stârnesc milă, sincer.
  Te pup! e atât de mângâietoare toată liniştea asta a ta!

  Apreciat de 3 persoane

   1. Da. Dacă nu scriem despre politică, covid, vaccin, Trump sau Putin e pentru că murim de frică. Nu se concepe că oamenii aleg să facă din colţişorul lor loc pentru pictură, filme, poezie sau orice altceva, nu. E frică, suntem nişte laşi 😀 😀 😀
    Acum mă amuză asta. Înainte mă revoltam.
    Să-ţi fie frumoasă ziua, draga mea!

    Apreciat de 2 persoane

 2. Da, fix așa! Mi-am luat-o de atâtea ori, deși am spus clar și răspicat că sunt strict opiniile mele deoare am drepturi și un creier cu care gândesc. Sau, poae de-aia!
  Mulțumesc pentru sentimentul de liniște care mi l-ai transmis!
  Pup & îmbrățișez!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.