Drepturi de autor

Sunt foarte, foarte impresionată! Și știți că io nu-s prea ușor de impresionat. Dar azi, acum, asta mi se pare pur și simplu extraordinar, oamenii, lumea chiar se schimbă, nu-s doar povești, chiar devenim mai responsabili, mai corecți, mai buni. Aceeași poveste s-a repetat azi, ca până acum de nici nu mai știu de câte ori, textul meu cel mai vizionat, cel mai distribuit, comentat etc., al treilea pe care l-am scris după ce-am deschis blogul în 2017 – https://aurablupu.com/2017/11/13/sss/–

azi iar a apărut preluat și adaptat, cineva m-a atenționat în privat, iar prima mea reacție a fost, vă spun drept, de lehamite. Am zis că nu mai are rost să atenționez, să trag de mânecă, de fiecare dată când am făcut asta s-a lăsat cu ceartă și scandal, știți și voi, placa obișnuită când prinzi pe cineva cu mâța-n sac, se apără apelând la injurii („Ce vrei fă, textul era la liber, pe net, ce, te dai tu mare scriitoare? Ce atâta drept de autor? Uite, seamănă cu al tău, da’ nu-i, că l-am schimbat un pic pe ici, pe colo, așa că, hai, pa, dispari cu pretențiile tale, nu dau nicio sursă, niciun credit, nimănui!”), și-am zis că nu mai are rost. Însă cineva parcă m-a împins de la spate s-o fac, totuși, așa că am făcut poză cu textul din carte, am intrat pe pagina unde era postarea respectivă și-am rugat să precizeze sursa. Surpriză, exact asta a făcut, cerându-și și scuze, de-am rămas mască, vă spun drept! Persoana respectivă preluase textul de la altcineva, tot așa, unde nu era precizată sursa. Mare scofală nu-i, poate zice cine nu știe, dar când textul tău ajunge la mii de oameni transformat, fără să scrie acolo că tu ești autorul și ai și vreo două cărți cu el, (apare și în „Trăirile Aurei” și în antologia „Vara Cuvântului” de la ECreator ), ți se taie efectiv elanul, avântul, plus că ți se reduce șansa să-ți vinzi cărțile, nu? Că-n fond și la urma urmei „scopul și durata vizitei noastre”, ca scriitori, și ăsta e, și de asta publicăm, ca să și vindem cărțile astea pe care le scriem.

Da, am rămas foarte, foarte plăcut impresionată de reacție și de răspuns. Drept mulțumire o să trimit două volume cadou, și persoanei care m-a atenționat dar și celei care a rectificat textul și-a precizat sursa. Gesturile frumoase io consider că merită răsplătite, aplaudate și aduse în prim plan.

Da, lumea, oamenii chiar se schimbă, chiar devenim mai buni, mai asumați, mai corecți! Și asta-i cea mai mare bucurie.

Pe lângă cea de-a mai vinde niște cărți 😁😉, pe care le găsiți pe site-ul editurii Libris. Mulțumesc!

https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

15 decembrie 2020

16 gânduri despre „Drepturi de autor

 1. Bună ziua , stimată d-nă Aura B. Lupu
  De când v-am descoperit ( de curând, e drept ) vă citesc cu mare plăcere articolele publicate pe blog .
  Dar pentru că azi ați publicat ” Drepturi de autor ” doresc să vă spun că am preluat pe un grup de Facebook una dintre scrierile d-vs ( am precizat sursa și numele d-vs ) .
  Este vorba despre articolul Jolabokaflod și despre grupul de Facebook ” inima noastră bate împreună ” Herz Zamm – al cărui administrator sunt .Imi doresc ca această acțiune a mea să nu vă supere sau să vă indispuna în vreun fel .
  Dacă doriți și aveți disponibilitate , vă las aici în comentariu adresa de e-mail , în încercarea de a vă oferi mai multe amănunte despre tematica , componența si viziunea grupului de Facebook .
  Vă mulțumesc mult pentru scrierile d-vs și vă doresc mult succes !
  Cu drag , Dora Anelita

  Apreciat de 2 persoane

  1. Bună ziua,

   Apreciez nespus mesajul dumneavoastră, vă mulțumesc frumos!
   Nu, nu are de ce să mă supere, ați precizat sursa și numele meu, ați fost corectă, deci nu e nicio problemă.
   Mulțumesc și mă bucur că faceți parte dintre cititorii mei!

   Cu drag și cu iubire,
   Aura B. Lupu

   Apreciat de 1 persoană

  1. Da, până acum am dat doar de persoane care erau taman pe dos, a fost o experiență inedită și foarte plăcută, mi-a mai redat încrederea în semeni, dar nu într-atât încât să cred că toți sunt la fel de buni. Te pup, Constanța! Crăciun fericit! 🎀🎁🎄💝

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.