Experiență interesantă – rectificări

A fost o experiență interesantă cea cu interviul, dar musai să fac niște rectificări. Nu mă consider nici pe departe autoare de bestseller, aș vrea io, poate doar dacă apar în vreun clasament de care nu știu eu, dar altfel nu pot spune asta, în opinia mea, un autor de bestseller vinde cărți în zeci de mii de exemplare, Kristin Hannah, Jojo Moyes, Fredrik Backman, Paulo Coelho și mulți alții pot fi considerați astfel de autori, nu io.

Că m-am născut sub o stea norocoasă, nici asta nu pot zice, dacă aveam noroc nu treceam prin tot ce am trecut și nu mă nășteam unde m-am născut. Să fi avut noroc ar fi însemnat să mă nasc aici, în Belgia sau pe Coasta de Azur, să trăiesc în lux și-n bogăție, în huzur, fără greutăți și fără griji, sau și în România, dar într-o familie bogată, să mă fi măritat cu dragostea vieții mele de la început, fără bătăi, fără abuzuri, doar lapte și miere, cu un drum în viață simplu, ușor, cursiv. Uite, Andra și Măruță pot fi considerați norocoși, nu? Familia perfectă, viața perfectă, cariera perfectă. Din punctul meu de vedere ei s-au născut sub o stea norocoasă, nu eu. Că nu regret nimic din tot ce s-a întâmplat în viața mea, asta-i altă poveste, ăsta este un adevăr de necontestat. Am mai scris-o și-o repet, sunt recunoscătoare fiecărei greutăți, fiecărui obstacol întâmpinat, pentru că astfel am devenit Aura de azi, dar că am avut noroc? Nu prea. Că cineva m-a vegheat și protejat asta da, cred cu tărie și hai să zicem că poate fi considerat o formă de noroc.

Cât despre mama perfectă și soția ideală, nici vorbă! Io nu mă consider nici pe departe așa! Nu sunt perfectă, în niciun fel! Am o grămadă de defecte și păcate, am făcut nenumărate greșeli, ca femeie, ca soție și ca mamă; și încă fac! Da, încerc în fiecare zi să devin un om mai bun dar nu pot declara că sunt! Îi mulțumesc Teonei că m-a descris în felul ăsta, dar nu pot să-l accept, pentru că io nu mă simt și nu mă văd așa. Sunt o femeie c-o mulțime de neajunsuri, care în fiecare zi vrea să devină cea mai bună versiune a sa. Pas cu pas, prin cuvinte, prin ceea ce fac, prin ceea ce scriu da, mă îndrept spre Aura unică și veritabilă, spre varianta mea îmbunătățită, ca să zic așa. Dar mai am încă mult de mers. De vindecat, de rezolvat, de iertat, de adaptat, de șters. Pentru că toate traumele, greutățile, problemele întâmpinate pe parcursul vieții mele, au lăsat urme adânci. Resentimente, neiertări, furii și frici. Iar astea nu trec printr-o simplă apăsare de buton, gata, puf! s-au dus. Încă mai am demonii mei care mă bântuie uneori și mă răscolesc. Iar atunci nu sunt cu siguranță nici mama perfectă, nici nevasta ideală, nu sunt nici măcar un om bun. Sunt eu. Și atât.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

04 septembrie 2020

Nu uitați, „Trăirile Aurei” le găsiți pe site-ul editurii Libris-Creator. Deocamdată este disponibil vol. II, în curând o să apară și vol. I.

Mulțumesc!

https://www.libris.ro/trairile-aurei-vol-2-aura-b-lupu-LIB978-606-029-131-2–p13043428.html

3 gânduri despre „Experiență interesantă – rectificări

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.