Nervi

Am creierul flenduri. De azi-dimineață scriu, sunt zile când nu pot lega doua cuvinte și altele când curg râuri întregi. Romanul se-așterne pagina cu pagina, uneori greoi, alteori cursiv. La patru după-masa ca noroc că m-a sunat Adi, și-atunci mi-am dat seama că-n afara de cafea și apă, n-am pus altceva în gură. Mă miram că dansau rândurile și auzeam un zumzet ciudat. Când fac ceea ce-mi place, uit și să mănânc. Ar fi o chestie faină, să ies din carantină mai slabă decât am intrat.

Dar altceva voiam io de fapt să scriu. Sunt îngrijorată. Deși ocolesc știrile, deși nu ascult radioul, câte o veste mai răzbate, mai trece de zidurile mele de apărare și mă neliniștește. Lipsa măsurilor, care pentru mine-s evidente, mă enervează! În nicio lună de zile, de la 2 pacienți în Belgia depistați, s-a ajuns la 12.775. Doișpe mii, oameni buni, și încă suntem la nivel doi. În România, au scos poliția și armată pe stradă, au blocat județe întregi și pacienți infectați câți sunt? Două mii… Aici sunt peste 1000 depistați zilnic!

Nu-i vorba de panică, de exagerări, de știri alarmante, dar de inconștientă io zic că da, e. Să ai peste 10.000 de infectați confirmați într-o țară atât de mică ca Belgia, iar tu să stai cu mâinile în sân, să te scobești în nas și să te scarpini în cur, să te întrebi oare cât de repede o să revenim la normal, sau să-ți propui să deschizi școlile cât mai curând, e strigător la cer! Și asta mai ales din motive economice, pentru că le pasă mai mult decât orice, de BANI!

În loc să închidă TOT două săptămâni, să oprească răspândirea virusului, ei se gândesc cum să-i facă pe toți să se întoarcă la muncă cât mai repede. Dacă nu ar fi avut exemplul Italiei, Spaniei și Chinei, aș mai fi zis că no, n-au știut ce au de făcut. Dar așa, ce să mai zici?

Nu pot decât să mă rog să nu am -iar!- dreptate, am mai scris io atunci, în vinerea aia când s-au închis cafenelele și ei au petrecut bine-mersi, https://aurablupu.com/2020/03/14/tristete-%f0%9f%98%aa%f0%9f%98%aa%f0%9f%98%aa/

că o să fie o explozie de cazuri noi, și fix așa a fost, din păcate. Acum sper să nu se ajungă și aici la colaps, să nu mai știe ce să facă cu infectații, să nu murim pe capete iar pe ei să-i doară în continuare în cur, de noi!

De data asta, cu nervi,

Aura B. Lupu

31/03/2020

P.S. Na, poftim… 😢😢😢 La nici o oră după articolul meu:

https://newsromania.net/ultima-ora/belgia-coronavirusul-a-ucis-o-fata-de-12-ani-autoritatile-medicale-sunt-bulversate/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.