Sănătos

În bucătăria mea miroase a primăvară. Dar un alt fel de primăvară, nu din aia înflorită, ci a verde, a usturoi și-a vitamine. 😉
Usturoiul știți, nu, câte beneficii are? Numai câteva dintre ele sunt: antibiotic natural, reduce colesterolul, antibacterian și detoxifiant, iar în spanac sunt cantități mari de vitamina A, vitamina K și vitamina B9-folat. Bine, o contraindicație ar fi să nu-l mănânci singur, că dacă nu mănâncă și partenerul, adio pupat! 🤪 Plus că nici nu îngrașă, acum, cu carantina asta, io am clar o problemă, de când stau închisă în casă, am tendința să deschid des ușa, dar aia de la frigider.
#mâncămsănătos (sau măcar încercăm!)
Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
26/03/2020
P.S. Pentru că sunteți mai multe care mi-ați cerut rețeta, decât să o trimit la fiecare-n parte, mai bine o postez aici:
Spanacul opărit (doar scufundat în apa clocotind, să-și păstreze vitaminele și nutrienții), pus apoi rapid sub jet de apă rece, câteva secunde (așa își păstrează culoarea verde), într-o cratiță încing un pic de ulei de măsline în care pun apoi 3-4 căței de usturoi zdrobiți cu latul unui cuțit mare, nu-i prăjesc ci, vorba lui mama, numai o țîră cârcăliți, cât începe să miroasă a primăvară verde,  adaug 2 linguri de faină și-apoi încep să torn lapte (de post folosesc de soia, sau apă), până se formează sosul alb. Toc spanacul mărunt și-l adaug în sos, îl mai las câteva minute să bolborosească și gata. Ta-naaa. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.