Viruși

Tătă tărășenia asta cu virusu’ pluii începe să semene cu scenariul unui film de groază. Panică, rafturi golite, făcut provizii, măști, carantine, etc. E groasă, dar parcă nu atât de groasă pe cât se vrea să ne facă să credem. Ok, e de avut de grijă, de spălat mînuțele mai des, de evitat locurile aglomerate, azi chiar dacă-i Dragobetele și sunteți betegi, să vă abțineți de la pupat, ș.a.m.d. Da’ toate astea-s chestii normale, pe care-ar trebui să le știm și să le facem oricum, nu doar când e epidemia asta cu „coroană” ci și când e banala gripă-n floare, nu? 

Păi tu știi că ești gripat, că nu ți-ai uns cum trebe rulmenții, tușești, strănuți și chehăi ca o capră da’ nu stai pe curu’ tău acasă, te duci așa beteag pe la o sindrofie și-i mai iei pe toți pe rând la pupat, că no, tu ești om bun la suflet și vrei să-ți împarți cu prietenii inclusiv mucii și virușii, nu? Ba nu frate, te scuzi frumos și stai acasă, nu te-apucă plimbăritu’, rămâi în carantină până-ți trece și nu mai ești purtătorul de viruși number one!

Sunt chestii esențiale, elementare, mi se pare de-a dreptul stupid să ți se atragă atenția și să ți spună să (nu) le faci! Ești beteag? Păi în primul rând du-te la medic! Nu te trata după ureche! Și-apoi stai acasă, izolat, până-ți trece, nu te duce la cumpărături în mall! Nu te urca în autobuze sau tramvaie și-ți împrăștia mucii și secrețiile peste tot! Nu te șterge la nas și-apoi dă mâna cu primul cunoscut care-ți iese în cale și la care te apuci să te văicărești cât ești tu de bolnav! Nu tuși și strănuta fără să-ți acoperi nasul și gura cu o batistă, spală-te pe mâini cu apă și săpun nu des, ci foarte des și aerisește-ți zilnic casa!

Ok, coronavirus a devenit o mare problemă, da’ buba și mai mare, realul pericol este inconștiența unora! 

  • Numărul cazurilor a crescut și se apropie rapid de 80.000 (78,817 de cazuri confirmate).
  • Îngrijorările sunt legate de riscul de a genera mutații – care să îi permită să se răspândească mai rapid și să devină mai periculos, de faptul că nu există tratament specific (doar încercări de combinare de antivirale) și nici vaccin.

Să fim (și să rămânem!) sănătoși! 

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

24/02/2020

 

 

 

3 gânduri despre „Viruși

  1. Uite totuși cum ne putem noi pupa, în perfectă și deplină siguranță… Taman aici, în spațiul virtual! Desigur că viruși există peste tot (mama lor!), dar aici numai pentru computere, nu și pentru noi. Și nu ăsta, împricinatul de care ai pomenit. Așa că vă sărut dragi doamne mâinile, lăsând alte părți dulci partenerilor voștri, care azi, de Dragobete mai cu seamă, vor fi și mai iubitori. Unora trebuie să le amintiți însă, că noi băieții suntem foarte iubitori, dar un pic neatenți cu datele, în scurgerea asta continuă a timpului. ❤

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.