3D – De drag. De dragoste. De Dragobete.

Poți să iubești până nu mai știi de tine, poți să arzi complet de drag și dor, poți să te tăvălești ca peștele pe uscat, poți face tumbe și vărsa lacrimi amare până inunzi deșertul, că-i tot degeaba. Când iubirii tale nu i se răspunde iar sentimentele nu-ți sunt împărtășite, te păcălești singur, te risipești; aia nu-i iubire, e iluzie. Obsesie, mai corect. Și nu ai niciun drept să ceri să fii iubit de cel/cea pe care îl/o iubești. Pentru că nimeni nu-i obligat să-ți împărtășească sentimentele, nimeni nu poate fi silit să răspundă iubirii tale.

Însa ești de-a dreptul norocos când sentimentele tale au ecou, când ți se răspunde fix la fel. Aceasta este adevărata fericire, adevărata iubire.

Dar cel mai adesea, cea mai comună și banală situație este când unul iubește peste măsură iar celalalt defel. Dacă sentimentele voastre se potrivesc ca nuca în perete, să știți că acest lucru este cel mai comun.

Câți ați iubit la nebunie dar fără a vi răspunde în vreun fel? Alea au fost iubirile pe care nu le-ați uitat niciodată, nu? Cele care și-au pe veci amprenta: în care noi am iubit iar celalalt nici nu ne-a băgat în seamă.

Dar să știți ca alea nu-s iubiri. Iubirea adevărată este împărtășită, este trăită-n doi.

Iar când aveți norocul să vă iasă-n cale, uitați-le pe celelalte, nu vă mai sfiiți, nu vă mai poticniți. Înșfăcați-o cu ambele mâini și trăiți-o din plin. Asta-i iubirea adevărată. Cealaltă e doar o risipă, o iluzie, o pierdere de timp…

Nu vă mai păcaliți singuri, nu mai iubiți fără rost.

În lumea asta mare fiecare are pe cineva, care-l așteaptă, răbdător.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

24/02/2020

De drag. De dragoste. De Dragobete.

3 gânduri despre „3D – De drag. De dragoste. De Dragobete.

  1. Cele mai înțelepte vorbe care s-ar fi putut spune azi… De un adevăr verde, crud și curat în starea lui reală, scuturat de beteala sclipitoare, care e pusă doar la zile mari. Pentru că între iubirea împlinită și iubirea iluzorie este exact aceeași distanță ca aceea între mâncarea pe care o bagi în gură și prăjitura ce te îmbie dintr-un poster afișat pe zid.
    Numai una are gust. Luți-vă sărutul dăruit de cel de aproape și nu-l puneți cu imaginația în dreptul vreunui star de cinema, care de ar fi să treacă pe acolo cu adevărat, v-ar vedea exact ca și pe stâlpul lampadarului, decor în peisaj.
    Avem nevoie de iubire, negreșit. Dar nefericirea noastră ni se datorează de foarte multe ori nu pentru că nu suntem iubiți, ci pentru că nu știm să ne bucurăm de locul nostru din tren, în compartimentul unde avem biletul plătim și ne uităm prin geam la alte trenuri ce ne par mai luminoase, dar trec cu viteza fulgerului pe lângă… Mulțumesc Aura pentru că le-ai rostit. Adaug și eu aici, că e loc unde se dau sfaturi bune,această urare tuturor: Să vă iubiți cuminte!

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.