Azi. Aici. Acum.

Am încheiat două zile foarte intense, a fost o experiență deosebită, Edith știe ce face și mai ales cum s-o facă. Detalii nu pot vă dau prea multe, dacă vreți să aflați ce și cum, e musai să participați la atelierele ei, astfel de experiențe nu pot fi descrise, e nevoie să fie trăite, pe propria piele, ca să le-nțelegi și să le simți.

Mi-am dat seama însă de un lucru: problemele mele-s parfum pe lângă ale altora, traumele mele-s mizilic; vorba lui Creangă, când mă uit în jur, io prind curaj.

Norocul și șansa mea cea mai mare a fost că am plecat din țară. Pentru că prin plecarea mea, multe s-au rezolvat. Da, am trecut prin multe, dar uite-așa am evoluat. Uite-așa fiecare traumă avută, acumulată pe parcurs, m-a mai învățat o lecție prețioasă și m-a transformat în cine sunt, acum. Dacă ex-ul nu mă bătea și nu mă aducea în prag de sinucidere, nu aș fi divorțat; sărăcia și lipsurile m-au obligat să plec peste hotare; abuzurile, sclavia, foamea și tortura psihică m-au împins să caut altceva, alte soluții, alt loc de muncă; dorul și deznădejdea m-au făcut să-i aduc lângă mine și pe bărbații mei; datul afară din casa în chirie, spaima aia infernală c-o să rămânem pe drumuri, ne-a forțat să vrem să cumpărăm o casă; bolile apărute una după alta m-au pus pe „pauză”, m-au scos pe tușă, tocmai ca să reflectez, să-mi analizez viața și să-mi caut rostu’ pe pământ.

Îți mulțumesc, Edith, că m-ai făcut să înțeleg multe, ai adus multe la suprafață; dar, mai ales, îți mulțumesc că m-ai făcut să înțeleg cât sunt de norocoasă.

Azi, aici, acum.

Cu drag, cu iubire și recunoștință,

Aura.

09/02/2020

Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.