Cui folosește?

Îndârjirea cu care se agață unii de-o relație în care nu mai există demult dragoste și înțelegere, în care respectul reciproc și grija unul față de celalalt sunt practic inexistente, în care injuriile și jignirile curg iar certurile se țin lanț, apare întrebarea: cui folosește? 

Cui folosește să-ți calci pe inimă și suflet și să rămâi într-o relație în care nu mai există dram de dragoste și respect? Cui folosește să refuzi o nouă iubire, o nouă relație, doar pentru că decizi că pentru tine-i prea târziu ca să mai fii fericit? Cui folosește că-ți închizi inima și sufletul cu zece lacăte, doar pentru că ți-e frică să nu mai fii rănit?

Cui folosește nefericirea ta? Zici că te sacrifici. Ok. Pentru cine și pentru ce? Sacrificiul este spre binele cuiva, aduce un folos, un beneficu cât de mic. Când sacrificiul tău este însă pentru nimeni și nimic, doar pentru liniștirea conștiinței tale că ai făcut ceva măreț, efectul este nul, zero barat. Nu-i altceva decât un act de lașitate, nu de măreție.

Rămâi într-o căsnicie pentru că vă leagă ce? O verighetă și-o bucată de hârtie? Când dragostea și respectul au dispărut complet, poți să ai toate inelele din lume, poți semna hârtii peste hârtii, că-i tot degeaba. Asta nu-i o pledoarie pentru divorț și despărțiri, Doamne ferește! E pentru cei care trăiesc în minciună și-n iluzie. „Dacă io nu-s fericit/fericită, apoi să nu fie nici ea/el!”. Sacrificiu? Ha! Ăsta-i mai degrabă egoism, ca să nu zic răutate.

Probleme toți avem, discuții apar în toate relațiile din lume, perioade grele sunt pentru toți, dar când știi că îl iubești chiar și-atunci când îți vine să-l strângi de gât, aveți o șansă. Când însă rămâi cu el doar ca să-l pedepsești, să-i arăți tu lui, când nu-l mai iubești și nu te mai iubește dar rămâneți împreună doar ca să vă hârâiți, înțepați, mârâiți și să vă asigurați unul pe celalalt că rămâneți nefericiți, asta cui folosește?

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

17/01/2020

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.