Crăciun fericit!

Nu-mi place să fac urări înainte de 24. Mi se pare grăbit, forțat și cam automat felul ăsta de-a ura, cu nu știu câte zile – ba mai nou chiar și săptămâni înainte –, Crăciun și sărbători fericite. E ca și când aș primi felicitări de ziua mea încă din iunie, chiar dacă io-s născută-n iulie.

„Crăciun fericit!” îl păstrez pentru azi.

Și vă mai urez să fiți și voi fericiți, nu doar Crăciunul.

Iar pe lângă fericire, vă mai doresc un moment, un singur moment de pace, de împăcare, de recunoștință și de bucurie. Un singur moment de smerenie, în care să vă simțiți aproape de Dumnezeu. Să reușiți să ieșiți din Matrix, să uitați pentru o clipă de pregătiri, de-alergătură, de cadouri și de cozonaci, și să intrați într-o biserică. Să aprindeți o lumânare. Să vă rugați. Și să ascultați clopotele cum bat.

Crăciun fericit!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

24/12/2019

foto: Aura Lupu, biserica Hamme, 23/12/2019

80345877_496463314323734_1529990925634240512_n

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

 

 

 

 

10 gânduri despre „Crăciun fericit!

 1. Crăciun fericit! Eu sosesc chiar în ziua respectivă, nu-i așa că mă încadrez? 🙂
  De regulă întârzii și fac urări, după evenimente… 🙂
  Acum, ceva despre anticipări…cu amintiri.
  Mă nimeream pe lângă Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Relativă apropierea, dar cum era să ratezi o așa mare ocazie de a vizita Sfântul Lăcaș cu reputația pe care o avea? Trecuse deja prin orașul nostru părintele Teofil Părăian, citisem cărți scrise de sfinția sa, îl prețuisem mult… Se mutase de ceva timp la Domnul când am ajuns eu între zidurile acestui așezământ monahal, dar prezența sa nu se ștersese de acolo.
  „Hristos a Înviat! Bine ați sosit!” m-a întâmpinat un călugăr, când am pășit prin poarta mare. Eu am făcut o față uluită, Paștele urma să vină peste vreo lună și mi se părea că nu-i în regulă să aud așa ceva. Dar mi-a explicat că data e mai puțin importantă. A înviat cu certitudine și asta trebuie să fie semnificația principală a rostirii cuvintelor. Ca să învie și sufletul nostru cu bucuria marii vești. Dacă ne-am trezi pe o insulă pustie, fără de calendar, ce ne-am face? Am încerca să ne creăm singuri datele importante pentru a fi în rost, fără bineînțeles de a avea garanția că ele vor coincide cu realitatea.
  Nu avea dreptate? Ei obișnuiau să-și facă des această urare, indiferent de ziua în care se aflau.
  Iar Crăciunul este Nașterea Domnului. Aceasta e bucuria de la care pleacă totul și ne poate însoți atât înainte cât și după. De-ar da Domnul să fie așa! Eu îmi doresc și vă doresc, din toată inima să nu vă părăsească niciodată această bucurie!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.