Am voie?

Am și io voie să n-am chef de nimic, câteodată? Am voie să fiu și io supărată, dezamăgită, tristă, furioasă, necăjită? Am și io voie să-mi placă ce vreau io și nu ce-mi recomandă alții? Am voie să scot limba la cei care se vâră cu de-a sila-n sufletu’ și messengerul meu? Care mă bombardează cu știri despre calamitați, orori, copii bolnavi, sinucigași, sfârșitul lumii, etc.?

Păi dacă vezi că io nu postez așa ceva ever, dacă vezi că nu-ți răspund o dată, de două, trei ori,  nu ți se aprind niște beculețe care să-ți spună: „Stop!”?

Culmea e că dacă te rog frumos să nu-mi mai trimiți așa ceva, tot tu sari în sus și-mi spui că nu te așteptai la așa ceva de la mine! Că-s complice dacă ignor. Pe bune??? Da’ zi-mi și mie, la ce te așteptai? Nu mă cunoști, personal nu ne-am văzut niciodată, tu m-ai căutat, mi-ai trimis una, alta, chestii prea personale din punctul meu de vedere, dar hai să zicem că astea le-am acceptat. Când te-apuci însă să-mi bați obrazul că de ce nu te citesc și nu te-ascult… hei! Revino-ți! Stai cuminte!

Militează, scandează, țipă, urlă, scrie despre ce vrei TU, da’ pă pagina TA, nu pe-a mea și, mai ales, nu-n mess-ul meu!

Am voie să scriu despre ce mă preocupă pe mine, sau e musai să scriu despre ceea ce vrei tu? Pai dacă io n-am nici în clin, nici în mânecă cu subiectele care te macină pe tine, de ce-aș scrie sau milita despre drame, orori, comploturi, despre cum s-a distrus și cum se vinde țara, etc.?

Plus de asta, dacă ești atât de împătimit și-atât de revoltat, trimițându-mi mie mesaje, ce rezolvi? Că io asta nu-nțeleg. Păi fă ceva concret. Implică-te frate-n politică, ieși în stradă, ia o pancartă și poart-o de gât! Mai bine, dacă te doare atât de tare drama aia și-ailaltă, trimite dragă bani, s-ajuți, să pui umărul la treabă! Ia zi, câți bani sau ce sume ai donat anu’ ăsta pentru o acțiune caritabilă?

Ăsta-i din punctul meu de vedere ceva concret! Palpabil! Real! Nu trimisul articolelor scrise de alții despre calamități, instigări, masacre și alte subiecte pline de venin!

Așa că… azi am voie să n-am chef?

my mood

Pe voi, pe restul, v-am țucat!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

15/10/2019

 

10 gânduri despre „Am voie?

  1. Issa, îs de mulți ani pe face-bucu ăsta, dar activă pot zice că-s doar de când am blogul (2018) și încă nu m-am obișnuit cum trebuie cu atacurile astea atât de mizerabile și de… Of!😨
   Citeam pe site-uri că mulți au renunțat la face-buc; încep să înțeleg de ce…
   Te-mbrățisez! 🤗💝❤️🌹🥰😍

   Apreciat de 1 persoană

 1. Gorniștii cauzelor nobile… Poate ar merita totuși un articol, cândva. Ai punctat foarte bine discrepanța dintre a face bine și a vorbi numai despre asta. Sunt niște așa-zise „acțiuni de facere de bine”, care tot vorbe sunt până la urmă. Există unii oameni care chiar își fac o ocupație din a trâmbița încontinuu despre nenorociri. Îmi e destul de clar cu facebookul, mă țin deoparte, dar chiar și pe e-mail primeam așa ceva. Erau niște oameni care îmi trimiteau regulat tot felul de „acțiuni”. În fine, după ce m-am convins că nu e vreun virus cum m-am temut inițial, am început și eu „să lupt” cu clickul meu, așa cum mi se cerea. Și pot să „mă mândresc” astfel, că „am ajutat” femei ostracizate din țările arabe, copii sărmani din Africa, din India, m-am luptat cu încălzirea globală, e-hee!…câte situații dramatice n-oi mai fi rezolvat eu cu ajutorul acelor oameni inimoși. Până într-o zi, când (poate eram într-o stare din aceea când te prinde oboseala, ca să nu zic luciditatea), m-am oprit să mă întreb: Ce fac eu, efectiv? Alo! Pământul…Houston, ești acolo? Și n-am mai dat click. După câteva săptămâni am fost lăsat în pace. Eram o particulă infimă din coada cometei salvatoare. Problema cu aceste chestii e următoarea: te prind în împăienjenișul acesta al durerii permanente. Empatic cum sunt, mesajul citit mă afecta, știind bine că nu le îmbunătățeam defel situația… ei rămânând cum erau, în problemele lor. Am simțit atunci nevoia să mă sutur. Să ridic ochii înspre bucuria soarelui care răsare, în încercarea lui permanentă de a ne aduce la toți lumină și căldură. Cantitățile acestor distribuiri sunt însă numai în seama lui Dumnezeu.

  Apreciat de 1 persoană

   1. Eu, înțelept? Hm! Mulțumesc, dar n-am bilet la loja asta din păcate 🙂
    Când eram copil, nu știu ce făcusem, dar mi se atrăsese atenția asupra unui lucru și fusese în zadar. Iar tatăl meu, ca să mă mustre mi-a zis proverbul acela cu „Deşteptul învaţă din greşeala altuia, dar prostul nu învaţă nici din greşeala lui.” Pe mine m-a durut foarte tare, am rămas să rumeg vorba asta fiindcă nu-mi plăcea în ruptul capului postura de prost 🙂 Mai târziu, m-am dus și l-am întrebat: -Dar cei care învață din greșeala lor, cum sunt? El s-a uitat la mine, văzuse că am fost afectat mai mult decât își dorise și mi-a răspuns:-Proverbul atâta a fost, nu-ți pot răspunde din înțelepciunea populară, dar cred că ăștialalți…„ne-am” putea numi oameni obișnuiți, că toți mai facem greșeli din când în când. Nu mai despica atâta firul în patru și du-te la joacă. Iar eu m-am liniștit atunci, înțelegând că deși nu stau la lojă, măcar mă pot bucura că am încăput în sală, cu tata chiar alături…

    Apreciat de 1 persoană

 2. Aura, pentru nimic în lume nu aş face ceva intenţionat să te supăr. Dar numai şi numai de dragul de a te vedea şi te tine ca pe tipa asta scoţând limba aşa, aş face ceva. Că tipa e delicioasă, apăi tu 😀
  Da, cam ştiu ce spui şi sunt tare fericită că am renunţat să mai postez pe contul personal de nişte anişori buni. Îl am, intru, citesc ce-mi place şi gata. Sunt scutită de din astea şi e tare bine aşa. Pe contul de blog nu e cazul.
  Nu ştiu cum şi dacă se poate scăpa, ştiu că sunt înverşunaţi şi acuză uşor oamenii din categoria asta. Dar dacă poţi, dă ignore de tot, să nu-ţi mai pese, să nu-i laşi să te afecteze.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.