Țânțari

Tătă-s plină de zgaibe. Nu știți ce-s alea? Zgrăbunțe transformate-n bube. Umflături. Cum de la ce? De la țânțari mutanți! Armăsari, ce mai! Că nici țânțarii nu mai îs ce-o fost odată! Să vină frumos, să te bâzâie, să te sâcâie, să-l auzi, să-l vezi, să-i dai cu perna-n cap, o vânătoare din asta, normală-n miez de noapte, nu? A, nu, ăștia de-amu-s pă silent, ăștia vin tiptil, în șoaptă, și nu te-nțeapă așa, într-un loc, două, musai în vreo 5, la foc continuu, țaca-paca-țaca-paca, de zici că-s mașini de cusut Singer, și te trezești de mâncărime și de scărpinat ca nebunu’ prin somn! Măi oameni buni, țânțarii ăia de dinainte, normali, cumsecade, prietenoși, te înțepau, sugeau, și plecau. Se-nroșea locu’ o țâră, te mânca un piculeț, făceai o cruciuliță, puneai un strop de-oțet, frecai c-o frunzuliță de ciuboțica-cucului, și gata, dispărea zgrăbunța. Ăștia când înțeapă amu, păi frate, se umflă de zici că-i pancovă, se-nroșește, se-ntărește, mai că nu face și spume, și, dintr-o zgrăbunță se transformă-n bubă iar din bubă, de la atâta scărpinat, e gata zgaiba! Trece într-o lună, nu ca înainte într-o zi! Și când ai din astea vreo 10 pe tine… ce mai, îți vine să te freci de copaci și să te tăvălești pe jos! Ce cruciulițe, ce balsamuri, parcă după ce te dai cu de-alea, te mănâncă și mai tare! Când crezi c-ai scăpat și gata, au trecut, se reactivează!

Da, clar, țânțarii nu mai îs ce-o fost odată, ăștia-s mutanți! Ba mușcă și ziua, nici ziua nu ești la adăpost de ei! Ăștia-s țânțari ninja, atacă pe tăcute și dispar. Se-ascund, stau la pândă și iar te-atacă! Culmea-i că toate produsele (care îs și scumpe-al dracu’!) în loc să-i țină la distanță, zici că-i stimulează, îi atrag! Ce spray, ce brățări, ce soluții împotrivă? Da’ de unde, io cred că atunci când le simt, țânțarii ăștia deja se ling pe bot și zic: yami!

Io azi-noapte m-am declarat învinsă. Asta e. Le-am oferit jugulara, venele, tot ce-au vrut. Luați și sugeți, fire-ați ai dracu‘, țânțari mutanți, na, luați de-aci!

Însă recunosc c-am jucat murdar. Ieri după-masă am băgat o porție dublă de mujdei, no să vă văd amu! Ori crăpați voi, ori ficatu’ meu! Io încă-s vie, să văd la noapte dacă mai am anofeli din ăștia prin dormitor, dar după cât de liniștită am durnit azi-noapte… cred c-am scăpat de ei!

Cu drag și cu iubire,

Aura.

31/08/2019

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

4 gânduri despre „Țânțari

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.