Plictiseală

Io asta cu plictisitu’ n-o înțeleg și pace! Mie nu-mi ajunge ziulica, cât îi ea de lungă, să fac tot ce-aș vrea, veci seara când mă pun în pat, îmi pare rău că s-a mai dus o zi și n-am făcut câte-aș fi vrut să fac! Cred că și de asta-mi place mie vara atât de mult, că-s zilele mai lungi.

Nu m-am plictisit niciodată. Și-n mijlocul pustietății, și-n fundu’ pădurii, și la cucurigu-n praznic, n-am apucat să mă plictisesc. Întotdeauna m-am bucurat că-s acolo, în locul ăla, în acel moment. Cu telefon sau fără, cu internet sau nu, singură-cuc sau înconjurată de oameni, am găsit întotdeauna ceva de făcut. Și numa’ să-mi ascult gândurile, și numa’ să-mi trăiesc emoțiile, a fost destul. Să fiu prezentă. Atunci. Acolo.

Îmi place chiar și mai mult să nu cunosc pe nimeni când mă duc undeva, să stau doar și să mă uit la oameni. Să-i observ. Să-i studiez. Îți spun atâtea povești! Afli atât de multe! Și-i atât de interesant!

Iar dacă nu-s oameni prin preajmă, locurile, cerul, copacii, norii, totul e la fel de interesant. Chiar dacă am mai fost pe-acolo de zeci de ori, întotdeauna găsesc ceva nou. Ceva schimbat. Ceva numa’ bun de admirat.

Plictiseală? Cum să te plictisești când sunt atâtea de învățat? De descoperit? De citit? De admirat? De făcut? De explorat?

Plictiseala cred că apare atunci când ne punem limite. Când nu ne dăm voie să visăm, să fim curioși, când ne oprim din învățat. Când uităm să mai fim, măcar din când în când, copii.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

27/08/2019

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

 

 

 

 

10 gânduri despre „Plictiseală

  1. Sunteți simpatice amândouă, dar nu acesta este motivul pentru care nu vă plictisiți 🙂 Oamenii nu sunt cu adevărat singuri, niciodată. Numai că nu conștientizează aspectul acesta. Cei care se plictisesc, mă tem că nu au percepția frumosului, adică a darului Celui care ne-a creat.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Nici eu nu m-am plictisit niciodata. Si, daca vezi ca iti mai dau cateva like-uri repejoare, sa nu crezi ca nu am citit articolele inainte. Le-am citit, la vremea lor, ca le primesc pe mail, dar nu am avut net sa ma conectez sa le dau like. Si de pe telefon nu am decat mailul, nu pot sa like nimic 🙂 Nici FB nu am pe telefon.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.