Gandhi

„Mai întâi o să te ignore. Apoi o să râdă de tine. Apoi o să lupte cu tine. Și-apoi o să câștigi.”

Este un citat atribuit lui Mahatma Gandhi dar, pare-se că nu-i adevărat, cică altcineva l-ar fi rostit prima oară. Însă, indiferent cine l-o fi zis și când,  io-i dau dreptate.

Pentru că așa e, de fiecare dată când ești combătut, criticat și pus la zid, inspiră adânc, numără până la trei și… zâmbește. Bucură-te: ești doar la un pas de succes.

Cu cât se înmulțesc atacurile asupra ta, cu-atât trebuie să fii mai încrezător, primești de fapt confirmarea că ești pe drumul cel bun: spre împlinirea dorințelor tale.

Nu vă lăsați descurajați așa ușor. Niciun drum nebătut, n-a fost ușor de străbătut prima oară. Ce-i însă important? Ca tu să fii aliniat cu ceea ce-ți dorești, ca tu să fii centrat pe rezultat, pe obiectiv, pe țelul tău. Pentru că dacă tu știi ce-ți dorești, nimic n-o să te oprească, nici „ignore„-ul, nici mișto-ul, nici combătutul. Pasiunea, autenticitatea, talentul, darul tău divin odată manifestate, nu le mai poți opri. Nu poți spune: „Gata. Stop. M-am răzgândit, nu mai vreau!”. Da, ele pot deranja. Pot incomoda. Pot enerva. Păi cum, așa, tam-nesam, pe nepusă-masă se trezește să facă asta? E un drum de parcurs, e o cale bătătorită de străbătut, e o ordine și-o rânduială, cum vii tu să le dai peste cap și să faci ce n-a mai făcut nimeni? Uite-așa: simplu. Din suflet. Și firesc.

Nu vă mai fie teamă c-o să deranjați, c-o să stricați vreo orânduială. Că nu vă încadrați, că nu sunteți destul de buni, că nu vă ridicați la standardele cerute — și impuse! — de alții. Aveți propriile standarde. Dacă tu știi ca ești azi mai bun decât ieri, că mâine o să fii mai bun decât azi și c-o să dai tot ce-i mai bun din tine, asta contează. False pretenții, false aere, false pudori, aparențe de păstrat, măști de purtat, mai degrabă la toate astea spuneți: „Gata! Stop”. Fiți voi înșivă. Originali. Firești. Și, mai ales, REALI.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

 

20/08/2019

#TrăirileAurei

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

Un gând despre „Gandhi

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.