Scufița roșie și lupul

„Femeia în adâncurile ei se mistuie de focul sălbăticiei care o arde. E o tânjire în ea, un dor. Când latura sălbatică a femeii e zdrobită de un bărbat care o pune în lanțuri, nu se va opri până nu se va elibera. Iar când se eliberează din pușcăria spirituală în care a intrat de bună voie fără să știe unde intră, își recapătă iar frumusețea sălbatică reprimată într-o relație toxică, alături de un bărbat toxic. Femeia sălbatică e înfloritoare, radiază, se joacă, aleargă, e fericită, se iubește și împărtășește iubire în jurul ei fără restricții. Femeia ținută în lanțuri de către un partener despotic se face tot mai mică, se ofilește și moare nefericită cu dorul în inimă. Femeia eliberată și dezlănțuită în sălbăticia ei, se mărește cu sufletul, crește cu inima, strălucește cu mintea. Ea trăiește sălbatic, adică simplu, curat și autentic. Întoarcerea la origini. Întoarcerea la sensul adevărat al vieții.
 
Când se vorbește despre femeie, toate planetele se aliniază. Când se vorbește despre bărbat, nu se mai aliniază nimic. Misterul e doar în femeie. Ea le face și le desface într-un mod prea de neînțeles pentru mintea bărbatului. Mimoza de oraș fandosită, nu are mister. E genul de fufă pe care o vezi prin mall, alături de un cocalar cu buzunarele pline, dar cu mintea goală. Femeia sălbatică e cu totul altceva. E la ani lumină de fufa care se învârte prin mall. Femeia sălbatică e cea învăluită de mister, învăluită de un aer intangibil. Ca să i-l atingi, e musai să o surprinzi. Nu cu bani, ci cu totul altceva. Cu prezența. Asta dacă o ai. Iar dacă nu o ai, asta e. Prezența ta nu ai cum și cu ce să o cumperi.
 
Femeia sălbatică nu este o zdreanță ruptă-n fund care umblă prin păduri cu traista-n băț. Nici nu este vreo penală dispusă să și-o tragă cu orice mascul în călduri. Ea este o doamnă, o elevată, o rebelă, o nesupusă. Ea trăiește detașat în spirit, deși nu arată asta. Nici nu ar putea sesiza oricine ce se ascunde printre buclele ei. Ea merge nonşalant printre lupii cu ochii sticloși și plini de pofte. Ei o poftesc, dar nu oricine poate avea acces la ea. Dacă te apropii doar cu pofta, riști să fii sfâșiat și apoi pus la zidul infamiei. Ea nu are milă pentru masculii pofticioși fără nimic în creier. Dar dacă îți simte prezența, se topește și se lipește de tine cu toată iubirea ei. Ea nu iubește ca o mimoză leșinată, ci ca o femeie adevărată. Aceasta este femeia sălbatică.
 
Vibrația femeii sălbatice inhibă. Ea e atât de puternică încât te arde. Iar dacă simți că focul ei te frige, atunci dai înapoi. Încă nu ești pregătit să te apropii ca bărbat de o astfel de femeie. Mai e nevoie să îți călești inima și să ieși din defensivă. Căci femeia sălbatică, în niciun un caz nu va rămâne alături de un bărbat care nu e în stare să o domine. Dar numai dacă o vei domina prin iubire se va topi în brațele tale. Agresivitatea, grobianismul, vulgaritatea, prostia și incultura, o îndepărtează iremediabil. Nu poți cuceri o astfel de ființă dacă sălbăticia din tine nu reușește să se armonizeze cu sălbăticia din ea. Partenerul ideal al femeii sălbatice are nevoie de mult tact, curaj, inteligenţă și de multă răbdare că să găsească poarta inimii ei. Să ajungă să deschidă această poartă închisă și ferecată, poate din cauza prea multor abuzatori rămași în urmă, în viața ei. Ea știe cum să îl facă să îi atragă atenția, îi cunoaște slăbiciunile, îl cheamă la ea prin metode indirecte și provocative. Dacă el e fricos, va renunța repede. Dacă e curajos, va găsi calea spre poarta inimii ei și va știi cum să deschidă această poartă fără să rănească o inimă sălbatică în aparenţă, dar extrem de sensibilă în realitate.
 
În natura femeii sălbatice sunt doi într-unul. Două surori gemene. Una sălbatică, autentică, puternică, întunecată, de nestăpânit. Cealaltă, diafană, civilizată, supusă, devreme acasă. Uneori ființa își hrănește doar o singură parte, în detrimentul celeilalte. Atunci cea care nu mai e hrănită începe să sufere și să se războiască contra. Între sinele sălbatic și sinele civilizat e musai să existe o armonie, o înțelegere sau măcar un mic compromis. Altfel, ciondăneala e la ordinea zilei și balanța va înclina mereu ori către una, ori către alta. Există o dualitate cameleonică în femeie. Îşi schimbă atitudinea si năravurile în funcție de context. Uneori o scoate la iveală pe cea sălbatică, alteori o bagă la înaintare pe cea diafană. Sunt plăcute amândouă oricum. E farmecul femeii, la urma urmei.
 
Dar iubirea după care se mistuie ea nu e un siropel de moment, nu e o aventură de o oră și nici o emoție efemeră. Iubirea ei e totală și include, în primul rând, respectul. O femeie sălbatică, în sensul bun al cuvântului, odată ce își recâștigă statutul și respectul de sine, va emana respect din toți porii. Nu e femeia din pădure, nu e femeia săracă, proastă și neajutorată. E femeia asumată care impune respect.
 
Femeia sălbatică e și ea o ființă care trăiește mereu la limita extremă. Pe ea dacă o pui cu spatele la zid, face un tărăboi de scoală tot cartierul. Își scoate ghearele și zgârie rău de tot. Dacă încerci s-o frângi cu forța, te azvârle din realitatea ei, nu cu forța, ci cu indiferența. Și atunci e greu să o mai recucerești. I-ai pierdut încrederea, de acum poți să faci și mătănii în fața ei, tot degeaba! Dacă i-ai pierdut interesul, la revedere, drum bun!
 
Ea dacă nu strălucește, nu mai este ea însăși. Devine o floare ofilită. Așa că tu, ca bărbat, e musai să o atingi cumva acolo unde strălucirea ei luminează totul în jur. Când bărbatul de lângă ea o susține psihic, ea intră într-un fel de curgere necontenită. Ca și cum cântă totul în ea. Fără un el asumat care să o facă să strălucească, ea își pierde vitalitatea și puritatea care o fac puternică și creativă.
Dacă e singură, femeia sălbatică tânjește după un el asumat, dar nu va recunoaște niciodată asta pe față. E prea mândră, prea orgolioasă și prea ipocrită, la urma urmei. Asta în aparență doar. Pentru că atunci când iubește, foc iese din ființa ei și se dăruie cu totul. Doar iubirea o scoate din amorțeală și o readuce la viață. Când își manifestă această iubire, totul curge firesc și merge ca de la sine. Iar când nu mai manifestă această trăire la culmea intensității ei, totul se tulbură și se dezbină în ființa ei. Când apare bărbatul care reușește să o facă să strălucească, uită de tot orgoliul, de toată mândria, și se topește fără rezerve în brațele lui!
 
Pe femeia sălbatică o regăsești în multe valențe sufletești, de cele mai multe ori, ascunse ochiului superficial al muritorului de rând. O regăsești în femeia stăpână pe ea însăși care nu șovăie oriunde s-ar afla. În femeia creativă care realizează după ani de sugrumare spirituală că e mai mult decât o simplă casnică, mai mult decât o simplă soție, mai mult decât o simplă mamă. Când realizează asta, își ia zborul din colivia în care era ținută cu forța de un stăpân-partener abuziv. Până își dă seama de toată prostia în care a intrat de bună voie, va trece un timp. Adeseori însă, piciorușele sufletului îi sunt prinse prea adânc în cursa parteneriatului care, în timp, devine prostituție legalizată. În pat cu dușmanul. În social cu iubitul. Schimbăm fețele și nu își mai dă nimeni seama. Devenim actori profesioniști în arta căsniciei de ochii lumii. Tu te faci că mă iubești, eu mă fac că te iubesc, și uite așa se scurge viața pe lângă noi. Mișto. Căsniciile și pușcăriile, adeseori, nicio diferență. Unii te păzesc cu armele, ceilalți te păzesc cu gelozia. Femeia sălbatică nu se regăsește în registrul acesta. De asta ea aleargă cu lupii. Pentru că nimeni nu o poate supune. Doar iubirea. Doar ei nu i se poate opune…”

O carte musai de citit:

Femei care aleargă cu lupii — CLARISSA PINKOLA ESTES

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

16/08/2019

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.