Culori

În natură n-am găsit nimic urât. Nepotrivit. Culori care să nu „meargă” una cu alta; argintiu cu auriu, verde cu albastru, roz cu roșu…
O povață a profesoarei de desen mi-a rămas în minte, încă de copil: „Când nu știți cum să asortați culorile, priviți natura. Ea nu greșește niciodată.”
Uitați-vă la o floare, în interiorul ei, și-o să vedeți o multitudine de culori, ce nu doar că se potrivesc, ci tocmai ele-i dau frumusețea, o fac deosebită; priviți un câmp de maci înflorit, alături de-un cer albastru și câțiva nori albi, și-o să simțiți măiestria; admirați un apus schimbător, de la auriu la purpuriu, de la portocaliu la indigo, de la albastru la vinețiu, și-o să-nțelegeți măreția.
Natura nu greșește niciodată.
Doar noi facem greșeli.
Când nu o vedem. 

Și nu o prețuim. 


Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu
09/08/2019

2 gânduri despre „Culori

  1. Frumos! 🙂
    Eram în țară și ieșisem la o terasă cu un prieten. În cuvintele introductive, cu toții de regulă punem întrebări despre familie. Nu ne așteptăm la cine știe ce răspunsuri, altfel decât de complezență. Dar când am întrebat despre fiica lui (o știam de copilă, iar acum era la facultate), mi-a zis: Stai să-ți spun ceva amuzant cu ea…Mi-a prezentat un băiat cu care se întâlnește de vreo lună. Și după aia mă întreabă… -Ce crezi tati, despre el? -Păi ce să zic eu? i-am răspuns, voi să vă placeți. -Îl plac tati dar… nu ți se pare că are nasul cam mare?… Hă-hă! Cui îi spunea ea de nas mare?
    Într-adevăr prietenul meu era mândrul posesor al unui nas respectabil. Dar fiica lui nu îl putea vede altfel decât ca perfect.
    Cred că așa este și cu natura. Este perfectă, pentru că este matca noastră și ei nu-i putem găsi chiar nicio hibă. Dar vedem alăturate albastrul unui lac lângă verdele ierbii, un apus unde rozul și roșul sunt apropiate până la contopire, albul unui senin de cer lângă galbenul unui soare domol… și totul este minunat, pentru că e autentic și dumnezeiesc. Noi însă mai greșim…că suntem oameni.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.