Mvai!

„Mvai dragă în ce lume urâtă trăim! Mvai dar cât de răi suntem! Mvai da’ cât de oripilat(ă) sunt de tot ce se întâmplă!”.

Mvai dragă da’ atunci de ce te uiți? De ce urmărești cu balele curgând știrile de senzație? De ce citești ziarele de scandal? De ce savurezi amănuntele picante despre cine, ce-a făcut și cum? De ce te interesează doar partea scandaloasă a vieții așa-ziselor vedete? Păi noi le-am făcut vedete, privindu-le și discutând despre ele. „Ce panaramă dom’le! Uite și la aia(ăla) ce-a făcut! Uite-l cât e de prost, de dobitoc!”.

Nu-ți place? Nu te mai uita. Dă-le pace! Uită-te la National Geographic și la History!

Vedem lumea prin ochii noștri. Prin filtrul propriu. Nu te mira că atragi în viața ta doar urâțenie, scandal, ceartă, răutate, dacă doar asta privești. Dacă doar asta cauți. Dacă doar asta vrei. Să găsești alții mai urâți, mai răi, mai proști.

Caută cerul. Privește norii. Vezi frumusețea naturii! Iartă-mă. Te iubesc. Mulțumesc. Spune-le, repetă-le până-ți ies pe nas. Ridică-ți vibrația, lasă televizorul și știrile senzaționale, hrănește-te cu altceva! Vrei ca lumea să fie mai bună, mai frumoasă? Păi fă-o să fie! Nu sta-n fotoliu, înghițind pastile și uitându-te la televizor!

Mvai dragă, ce minunată-i lumea asta mare!

Mvai dragă, cât de recunoscătoare sunt!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

07/08/2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 gânduri despre „Mvai!

  1. Bine găsit acest „mvai” la care m-am uitat lung mai întâi, văzându-l în titlu și neînțelegând ce reprezintă 🙂 Dar mai apoi mi-am dat seama cât de bine îmbracă aceste patru litere expresia de superficialitate (parcă și văd demoazela contemporană cu buzele țuguiate și o mână ridicată scenic în sus)… Scenic, da. Ne plictisim oare într-atâta cu noi înșine că ne dorim spectacolul în viața cotidiană? Și circul? Am remarcat și eu aviditatea pentru senzațional. Dacă i te uiți în ochi reporteriței, îi vezi destul de prost ascunsă și o ușoară satisfacție atunci când relatează de la fața locului cine știe ce scenă macabră. Și acea lucire josnică se propagă subliminal și telespectatorului, care o preia fără s-o vadă, asemeni căscatului. Câți oameni nu au fremătat zilele trecute la drama din Caracal. Cât a fost pe ecran și gata…A trecut în spatele altei știri. Dacă ar fi empatizat cu oamenii aceia, cu trăitorii ei, ar mai ofta și acum și poate…s-ar mai ruga încă pentru biata copilă, cu speranța de a fi încă în viață.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.