Curățenie

Ieri am făcut un raid prin lista mea de amiciții de pe face-buc, și-am găsit în listă oameni extraordinari, pe care nici nu știam că-i am (și-mi cer iertare!) dar anul ăsta au fost câteva avalanșe de cereri și-i destul de greu să-i țin minte chiar pe toți pe care i-am acceptat în listă.

Anul trecut aveam 300 (și-un pic) iar azi peste 2000. 😱

Și tocmai pentru că diferența-i mare – 1700 de oameni noi –, am simțit nevoia să-i „caut” un pic, cât să mă dumiresc care, ce și cum. N-am apucat să-i studiez pe toți, însă, așa cum am mai scris io și-n alte dăți, în listă păstrez oamenii cu care am ceva în comun. Cei care mi-au trimis cererea de prietenie doar că să-și mărească numărul în lista proprie, sau care după ce i-am acceptat ori m-au ignorat complet, ori m-au adăugat instant în grupuri care nu mă interesează, sau care mă spionează, îmi copiază postările și le redistribuie fără să-mi dea credit, regret dar nu aveți ce căuta în lista mea. Oricât m-ar flata să fiu copiată, imitată, studiată și analizată, mă lipsesc bucuroasă de astfel de vampiri. Pentru că asta sunt de fapt cei care stau în umbră, citesc ceea ce scrii și ceea ce postezi, nu dau like, nu comentează dar distribuie ceea ce-ai postat tu însă „undercover”.

Dar, cu tot cu acoperire, ceea ce pot vedea este cui i-am trimis invitația să-mi aprecieze pagina, dar n-au făcut-o. 🙂

Ieri 50 de persoane din lista mea au re-primit prin messenger invitația de-a-mi aprecia blogul Aura B. Lupu.

Nu este o obligativitate. Nu-i musai să o faceți. Și asta am mai scris-o, nu oblig pe nimeni să mă citească.  Însă este pentru mine un reper.

Din moment ce nu ne cunoaștem, nu știu nimic despre voi iar voi despre mine nu vreți să știți, nu are rost să rămânem „prieteni”. Pentru că dacă mi-ați trimis cererea de prietenie și v-am acceptat-o dar voi refuzați să-mi apreciați pagina pe care scriu, înseamnă  un singur lucru: că nu vreți să mă cunoașteți cu adevărat. Și chiar nu are rost atunci să păstrăm vreo legătură.

Nu știu care-i scopul celor care acumulează, adună, strâng, colecționează doar nume. Numere.

Io una păstrez oameni. Cu care rezonez, relaționez, pe care-i interesez și mă interesează.

Restul… ia ghiciți? 😜

Curățenia e necesară. Aerisirea, împrospătarea, degajarea spațiului obligatorie. N-ai cum să faci loc noului și să avansezi fără să te debarasezi de cei care-ți fură energia, ideile, postările, ba chiar și pozele personale. Balastul trebuie aruncat peste bord.

Iar cei pentru care-s io balast, vă rog frumos să-mi dați un șut în cur și să mă ștergeți voi din listă.

Cu siguranță că și io am făcut și poate încă fac așa ceva. Ce-i drept sunt mult mai atentă. Încerc și mă străduiesc să nu mai fac. Dau credit, comentez, apreciez, distribui alte pagini și alte bloguri, fără să simt ca-mi tai singură craca de sub picioare sau că mă sabotez. Io una nu cred asta. Sunt oameni minunați și extraordinari care scriu mult mai bine decât mine. De ce n-aș recunoște-o? Dacă tac ca și căcatu-n iarbă îmi crește mie valoarea? Negând-o pe-a altcuiva? Nu cred.

N-o să devenim noi înșine mai buni ignorând bunătatea altora și trecând-o sub tăcere.

N-o să fim noi mai deștepți spunând – sau crezând – despre alții că-s proști.

Și n-o să avem niciodată succes dacă am călcat în picioare principii.

Putem crede că internetu’ asta-i o mare, un ocean, în care fiecare face ce vrea, fără urmări și consecințe, că nu-i așa. 😉

Mai devreme sau mai târziu marea sau oceanul ăsta o sa aducă la țărm exact ceea ce-am încercat s-acoperim…

V-am țucat!

Cu iubire,

Aura B. Lupu

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€1,00

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s