TV

Tare multe-n relația mea cu televizorul nu s-au schimbat, încă mi-e frică de el și-am mai obținut și-un ordin de restricție. Da’ ca și ex-ul, nu-l respectă…

Însă când prind ocazia și cred că nu mă vede îl privesc chiorâș și mă strâmb la el.

Baiu’ e când se strâmbă el la mine!

Ieri s-a strâmbat atât de tare că iar am rămas bulversată și-ofticată pentru un an întreg!

Tot de 1 mai. Tot știri. După „petreciurile” copioase de Paști, iar au dat românașii mei iama-n magazine, ca nu care-cumva să moară de inaniție până se redeschid. Că-s închise… până-n 2 mai. Iar s-au pus pe golit rafturi și umplut cărucioare. Ceafă, pastramă (ioi! alt subiect ce-mi provoacă greață instant!) mici, cârnați și alte „vegetale” de pus pe grătarele ce-i musai să sfârâie de 1 mai.  Și pentru că vremea-i nașpa, s-au umplut spa-urile, centrele de recreere, piscinele acoperite, etc. cu doritori de relaxare. Că no, după atâta mâncare și ghiftuială, un piculeț de mișcare nu strică, nu? O mini-vacanță din asta de luni până luni, că în România se sudează liberele și hop, ți-ai făcut rost de înc-o săptămână de relaș…

Păi cum, că doar așa se lucrează-n România, nu? Din noaptea de Paști până-n weekend-ul următor petrecere! Ce muncă frate? Ce serviciu?

Păi cum, că-n România o cameră pe noapte la un hotel din Covasna costă numa’ 100 de euro și oricine-și permite un răsfăț din ăsta ieftin ca braga. La munte, la mare, totul era ocupat cu săptămâni înainte iar dacă nu ți-ai rezervat din timp ai pus-o de mămăligă, n-ai mai avut unde să te cazezi! A 6-a noapte de petrecere… Vama Veche plină ochi, șampania curge-n valuri – adusă tot cu roaba! –, nicio grijă și niciun stres. Că dacă ai 3000 de euro așa, de cheltuială (după cum glăsuiau doi intervievați) n-ai nicio treabă!

Ia ziceți stimați români din „străinătățuri” ce sunteți invidiați de mulți din cei de-acasă pentru traiul de huzur și fără griji pe care-l duceți aici, unde câinii-s cu colaci în coadă și banii-i culegeți direct din pom, câți dintre voi n-ați muncit și n-o să munciți săptămâna asta? Sau câte zile ați avut libere de Paștele Catolic? Sau câți v-ați dus ieri de 1 mai la spa? Câți ați dat 100 de euro pe noapte la un hotel doar ca să vă bălăciți într-o piscină acoperită? Câți v-ați dus pe malul marii și-ați „spart” 3000 de euro petrecând? Ha?

Și tot ca anul trecut iarăși zic:  cică românii n-au bani, cică-n România-i greu…

Chiar???

Aura B. Lupu

02/05/2019

 

 

 

 

 

4 gânduri despre „TV

 1. Televiziunea și alte canale de mas-media au tendința să ne epateze cu petreceri fastuoase, pe de o parte, sau cu destine tragice, pe de alta. Despre oamenii de rând nu prea vezi emisiuni, că suntem prea mulți, iar viața noastră e plictisitoare. Pentru audiență, desigur.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Petru, oamenii ăia care umpleau plaja de la Vama Veche și piscinele acoperite din nu știu ce hotel, tot în România trăiesc și-s oameni de rând, nu „vedete”… Și erau mulți… La fel și cei de la tarabele cu mici și bere, din mașinile ce așteptau în coloane interminabile și câte 4-5 ore ca s-ajungă la mare sau la munte… Deci… nu mai putem zice că-s minoritari, din contră! Bine că se trăiește atât de bine-n România, dar rămâne întrebarea: de unde au atâția bani dacă România-i atât de săracă???

   Apreciat de 1 persoană

 2. Nu, nu… Cum zicea și Petru, canalele mas-media ne dau senzația asta, că românii sunt îmbelșugați. Dar ce, noi nu-i știm? Cum se explică atunci că nimeni dintre ai noștri nu-i de categoria asta? Și chiar de și-ar fi făcut un program de mers la munte ori la mare… Poate erau cu acele tichete de care pomenea Ina, sau pur și simplu rupeau pisica o dată pe an. De unde bunăstare? Nu știm noi de unde am plecat? S-a schimbat ceva în bine în timpul ăsta și n-am aflat noi? Pe regimul premierului Dăncilă? Hmmm….
  Însă știu ce zici. Am lucrat tot timpul ăsta… în ritm normal. Nu că ar fi bine, dar așa e pe aici!

  Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.